Nyheter

Nya Starta OptiSpray™ – för en välmående katalysator och renare utsläpp

Ovälkomna stopp och försämrad avgasrening är ett förekommande problem för ägare av tunga dieselfordon och mobila maskiner där låg motorbelastning, som många starter och stopp eller tomgång, medför att katalysatorn inte kommer upp i rätt arbetstemperatur.

Starta OptiSprayTM, som är ett komplement till och fullt blandningsbar med AdBlue®, erbjuder lösningen! Starta OptiSprayTM ingår i Startas breda sortiment av produkter med hög kvalitet och direkt anpassning till sitt ändamål.

Problemet som uppstår när katalysatorn inte kommer upp i rätt arbetstemperatur är att det bildas kristaller och beläggningar som till slut sätter igen katalysatorn. Utöver försämrad kapacitet och avgasrening riskerar maskinen efter en att gå tid ner i viloläge, limp mode, och måste då tas till verkstad för reparation av katalysatorn. Starta OptiSpray TM säkrar att katalysatorn hålls i skick för att utföra sitt jobb.

Starta OptiSpray TM är baserad på en urealösning (32,5 %) med hög renhet enligt ISO 22241-standardens särskilda renhetskriterier för AdBlue®. Tack vare tillsatsen av ett ytaktivt ämne skapas en mindre droppstorlek, som i sin tur innebär bättre fördelning i katalysatorn och därför renar effektivt även vid låga temperaturer. Därmed förhindrar Starta OptiSprayTM kristallisation och beläggningar i system för katalytisk reduktion (SCR) i fordon och mobila maskiner och kan minska avbrottstiden för motorerna.

– Jag är glad att vi kan erbjuda detta komplement till AdBlue® som är särskilt utformat för tunga dieselfordon och maskiner. Det finns en stor efterfrågan bland maskinägare som har just den här typen av problem och Starta OptiSprayTM är produkten för dem, säger Per Junfors, produktchef Fordon på Hagmans Nordic.

Starta OptiSprayTM är en bekväm och säker produkt som fungerar ner till -11,5o C. Den fylls i separat tank och får aldrig blandas med dieselbränsle. Den är förpackad i 10 l plastdunk med hällpip för enkel påfyllning. Som samtliga Starta-produkter är Starta OptiSprayTM noga funktionstestad för att hålla varumärkets löfte: Starta i alla lägen.