Nyheter

Mängder av elbilspremiärer på eCarExpo i Stockholm

Elbilsmarknaden exploderar med nya modeller och nya märken och det kan vara svårt att skapa sig en helhetsbild. På eCarExpo i Stockholm den 3-5 februari samlas fler än märken som tillsammans visar upp inte mindre än 17 Sverigepremiärer och konceptbilar. Det utlovas till och med en världspremiär.

Den svenska marknaden blir allt viktigare för de som tillverkar elbilar. Det märks inte minst på elbilsmässan eCarExpo som går av stapeln på Friends Arena i Stockholm den 3-5 februari. Hit kommer bilbranschen och visar upp sig för publiken och många har Sverigepremiärer att visa i sina montrar.

Här är listan på alla premiärerna:

(Konceptbilarna hittar du här ……)

Ford F-150 Lightning
Den eldrivna versionen av USA’s mest sålda bil är äntligen i Sverige. Den mäktiga pickupen har 3,5 ton släpvagnsvikt, 51,5 mil räckvidd med ett batteri på 131 kWh och enorma utrymmen. Dessutom låter den dig ladda verktyg från bilens batteri.

 

Fisker Ocean
Både premiär för bilen och märket i Sverige. Grundaren är dansk. Företaget är amerikanskt. Bilen tillverkas i Österrike. Grundaren Henrik Fisker (som själv är på plats den 3 februari) har som mål att bygga världens mest hållbart tillverkade bil. Dessutom till ett lågt pris.

 

Polestar 2
En kraftigt uppdaterad version av den svenskutvecklade elbilen får premiär på eCarExpo. Det bli första mässan i världen där den visas. En helt ny front, bakhjulsdrift på single-engine versionerna och med både batterier och motorer av en helt ny generation.

 

Audi Q8 e-Tron
Efterträdaren till Audis storsäljare e-tron får nu också ett nytt namn. Uppdaterad design, aerodynamik och laddningsprestanda utlovas. Liksom tidigare går den att få både som SUV och Sportback.

 

Smart #1
Comeback för bilmärket som fyllde Europas storstäder med kompakta bilar. Nu med en kompakt suv som utlovar rejäla innerutrymmen med premiumkänsla. Man ställer dessutom ut den i prestanda-versionen smart #1 BRABUS med över 400 hästkrafter!

 

Aiways U6
En sportig suv-coupé modell från kinesiska Aiways med märkets nya drivlina och med värmepump som både kyler motorn och ger värme till kupén

 

ORA 300 pro
Kinesiska Ora har som idé att bygga bilar som skiljer sig från mängden, inte minst när det gäller interiörerna som designas för att ge en hög grad av trivselkänsla. Deras kompakta Ora 300 och Ora 400+ har samma design men olika batteristorlek

 

Jeep Avenger
Jeeps första elbil väckte stor uppmärksamhet när den nyligen vann den europeiska upplagan av Årets Bil. Som sig bör en suv men med mycket av den karaktär som gjort märket legendariskt.

 

Alfa Romeo Tonale
Den första laddbara bilen från det italienska märket är en fyrhjulsdriven laddhybrid på 280 hk

 

Xpeng
Xpeng kommer med hela TVÅ premiärer som båda är hemliga till dess att mässan öppnar. Den ena är dessutom en världspremiär.

eCarExpo pågår den 3-5 februari på Friends Arena.