Nyheter

Platzer och NTEX stärker sitt samarbete i trippeluthyrning

Nu är det officiellt. Platzer kan nu meddela att det är logistikaktören NTEX som är hyresgäst i två av de tidigare kommunicerade logistikaffärerna på Hisingen i Göteborg. Logistikföretaget väljer dessutom att etablera sitt huvudkontor om 2 900 kvm i Arendal. Uthyrningarna omfattar drygt 31 000 kvm kontors- och logistikytor.

För NTEX innebär satsningen att man stärker sin position på såväl den internationella som den svenska marknaden.

– Vi har en stark utveckling av vår affär och gör därför ytterligare investeringar i vår infrastruktur som våra kunder kommer ha stor nytta av. Förutom i Göteborg så expanderar vi även i nya fastigheter i Helsingborg, Stockholm och Malmö, säger Thomas Ström CEO på NTEX. 

– Vi är stolta över att kunna leverera en helhetslösning till ett sådant framåtlutat företag som NTEX. Deras trippeletablering av en större logistikanläggning vid lederna i Torslanda samt terminalverksamhet i direkt anslutning till hamnen och huvudkontor mitt i Arendals växande kontorskluster visar på spetsen och attraktiviteten i vårt erbjudande, säger Henrik Axelsson, tf. affärsområdeschef industri och logistik på Platzer. 

Samarbetet mellan logistikföretaget NTEX och Platzer stärks i en trippelaffär. Uthyrningarna är på drygt 31 000 kvm LOA fördelat på 2 900 kvm kontor och en 7 000 kvm terminalbyggnad i Arendal samt en logistikbyggnad om 21 500 kvm på fastigheten Syrhåla 3:1 i Torslanda. Samtliga avtal är på 10 år och logistikbyggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Renoveringen av kontoret och byggnationen av logistikfastigheterna är i full gång och tillträde planeras till våren och hösten 2023. Logistikaffärerna har tidigare kommunicerats av Platzer som en icke namngiven hyresgäst och alla affärerna har tagits upp i Platzers kvartalsrapportering.

För NTEX innebär uthyrningarna att de nu kan erbjuda sina kunder ett attraktivt helhetserbjudande av lager- och crossdockverksamhet i direkt anslutning till Göteborgs Hamn, mitt i navet för skandinavisk logistik och transportutveckling. Nyetableringarna är en del i bolagets expansiva framtidssatsning och stärker NTEX position på den svenska marknaden.

Platzers logistikområden på Hisingen är mitt i en omfattande expansion. Totalt utvecklar Platzer nyproducerade logistikytor om cirka 200 000 kvm LOA i området varav 135 000 sker i JV-bolag tillsammans med Bockasjö.

NTEX är en privatägd logistikleverantör som erbjuder flexibla och anpassade transport- och logistiklösningar för väg, sjö, flyg samt tredje- och fjärdepartslogistik. De startade 2003 i Göteborg och har sedan dess haft en kraftig expansion. Idag har de 1000 medarbetare i 12 länder och en omsättning på 4000 mkr/år.