Nyheter

Autocirc förvärvar bildemontering med 170 000 fordonsdelar i lager

En ledande aktör inom demontering och försäljning av fordonsdelar till andrahandsmarknaden för bilar, motorcyklar och lastbilar förvärvas av Autocirc. Ådalens Bildemontering har ett lager som innehåller över 170 000 kvalitetskontrollerade reservdelar.

Ådalens Bildemontering grundades 1954 i Kramfors och har idag ca 50 anställda inom tre affärsområden: demontering och försäljning, hantering av uttjänta fordon (ELV) samt transport. Verksamheten demonterar cirka 1700 bilar per år varav 70 procent är försäkringsskador, vilket innebär att många av delarna kommer från fordon med låga miltal.

Johan Livered (VD, Autocirc Group):

– Ådalens arbete för att förändra människors uppfattning om återanvändning av fordonskomponenter är precis i linje med Autocircs vision. Deras långa erfarenhet, ambitiösa hållbarhetsarbete och kompetenta organisation kommer ge oss möjligheten att förse andrahandsmarknaden med fler kvalitetskomponenter. Familjen Forsman har dessutom varit en av de mest inflytelserika familjerna i branschen och har bidragit aktivt i över 40 år med utvecklingsfrågor som berör samtliga demonteringar i Sverige.

Förvärvet innebär att fler än 15 svenska bolag specialiserade på bildemontering ingår i Autocirc-gruppen. Affären är en del av Autocircs långsiktiga strategi att förvärva verksamheter för att erbjuda ett mer hållbart alternativ till nyproducerade fordonsdelar.

– Bildemonteringsbranschen är en av de mest spännande och unika branscherna i Sverige, och just nu är den extra spännande. Inte bara växer marknaden för elbilar snabbare än många hade förutspått, men vi på Ådalens är dessutom fast beslutna att utveckla återvinningen av lastbilar i Sverige på samma sätt som vi varit med och utvecklat återvinningen av bilar i snart 70 år. Därför känns det både logiskt och spännande att nästa steg blir in i Autocircsfären, där vi både kan bidra med vår specialkompetens och få arbeta med nya kollegor som delar samma värderingar som vi, berättar John Axel Forsman (VD, Ådalens Bildemontering AB)