Nyheter

Milstolpe för DAF Trucks

DAF Trucks har nått en milstolpe med 250 000 DAF MultiSupport reparations- och underhållsavtal. DAF MultiSupport garanterar högsta möjliga drifttid för fordonet genom utmärkt lastbilsunderhåll. Det ger också transportoperatörer maximal säkerhet framför allt när det gäller kostnader per kilometer och enkelheten i lednings- och administrationsarbetet.

Avtalet som var nummer 250 000 undertecknades av det svensk-tyska företaget Baton Transport för en DAF XG som kommer att användas på internationella rutter över hela Europa. Baton Transport, som grundades 2010, äger nästan 400 lastbilar och har cirka 800 anställda. Transportföretaget kopplar samman kundernas distributionscenter i 12 europeiska länder och utmärker sig vid långdistanstransport med snabba leveranser av ett brett utbud av varor.

Fokusera på verksamheten

Ett DAF MultiSupport reparations- och underhållsavtal är alltid skräddarsytt. Operatörer kan välja sin egen servicenivå och avtalslängd, med ett alternativ för att utöka avtalets omfattning så att det till exempel inkluderar påbyggnationer. Dessutom tar DAF-återförsäljaren hand om all underhållsplanering och administration, vilket gör det möjligt för transportföretag att koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

Fast pris, maximal fordonstillgänglighet

Med DAF MultiSupport reparations- och underhållsavtal garanteras transportoperatörerna en perfekt underhållen vagnpark och maximal fordonstillgänglighet till ett fast pris per kilometer. DAF MultiSupport erbjuder fyra servicepaket, från förebyggande underhåll till alla tänkbara reparations- och underhållstjänster. Med åtta kontor i Europa har Baton Transport valt DAF MultiSupport Full Care-avtal som standard för sin DAF-vagnpark, som omfattar mer än 90 fordon, inklusive ett växande antal av den nya generationens DAF-lastbilar XF, XG och XG⁺ – ”International Truck of the Year 2022”.

Claus Hansen, VD på Baton Transport:

– När vi köper lastbilar är våra viktigaste kriterier funktionalitet, förarkomfort, säkerhet och total ägandekostnad. DAF MultiSupport ger oss en tydlig bild av de totala kostnaderna. Det innebär att lastbilarna kommer att vara väl underhållna på lång sikt och garantera maximal drifttid, samtidigt som verkstadskostnaderna minimeras. DAF:s skräddarsydda reparations- och underhållsserviceavtal gör att vi kan fokusera på vår kärnverksamhet.

Mike Hoefeijzers, Director of Commercial Services på DAF Trucks:

– Vi hjälper våra kunder att undvika hantering av stora mängder fakturor och att hålla sina lastbilar i drift med våra utmärkta tjänster. DAF MultiSupport garanterar maximal drifttid med minimal ansträngning till en fast kostnad per kilometer, vilket förbättrar transporteffektiviteten för varje transportoperatör. Och eftersom ett DAF MultiSupport reparations- och underhållsavtal alltid är skräddarsytt har vi rätt serviceavtal för varje företag – oavsett hur stort eller litet det är.