Nyheter

Trumbäcken driftsätter 14 publika laddplatser med hjälp av PiteEnergi

Elbilsförsäljningen fortsätter att öka och bristen på laddplatser är ett vanligt problem för hyresgäster som vill köra elbil. Bostadsbolaget Trumbäcken har driftsatt 14 publika laddplatser i anslutning till sina fastigheter på Durrnäs, Furuberget och i centrala Piteå. Samtliga av laddplatserna är uppkopplade mot parkeringsappar som redan används i Piteå, vilket gör det enkelt både för hyresgäster och besökare att ladda sina bilar.

Trumbäcken har sedan en tid märkt av en ökad efterfrågan på laddmöjligheter, från såväl befintliga som potentiella hyresgäster. Med hjälp av PiteEnergi driftsätter bostadsbolaget nu flera publika laddplatser.

– Vi vill underlätta för våra hyresgäster att välja en laddbar bil. Genom denna satsning känns det även gott att få vara med att bidra till Piteås gröna omställning. När efterfrågan fortsätter att öka är vi redo att bygga ut fler laddstolpar, säger Samuel Bernberg, VD på Trumbäcken.

Tack vare samarbetet med PiteEnergi kan Trumbäcken garantera förnybar el och beprövad teknik.

– Vi vill att det ska vara enkelt för våra hyresgäster och besökare att nyttja våra tjänster. Därför föll valet på PiteEnergis lösning. Den blir en betallösning som piteborna är vana vid och tekniken vid stolpen är samma som PiteEnergi levererar på många andra ställen i Piteå, säger Samuel Bernberg.

PiteEnergi arbetar för att utveckla Piteå och tillhandahåller smarta lösningar som innefattar allt från rådgivning och analys till lösningar för betaltjänster.

– Vår ambition är att den som kör elbil ska ha tillgång till bekväm och enkel laddning. Därför känns det roligt att vi i samarbete med Trumbäcken kan möjliggöra elbilsladdning för deras hyresgäster,
säger Maria Blomberg, kundansvarig företagssäljare på PiteEnergi.

På bilden: Samuel Bernberg, VD, Trumbäcken, och Maria Blomberg, kundansvarig företagssäljare på PiteEnergi.