Nyheter

Italiensk premiär för New DEVELON Brand

SaMoTer 2023 kommer Doosan Infracore att visa sitt nya DEVELON-varumärke för första gången i Italien, vilket bekräftar det som företagets nya globala varumärkesidentitet. Avtäckt i januari i år kommer varumärket att lanseras officiellt i mars på CONEXPO-CON/AGG 2023, där de första DEVELON-märkta maskinerna kommer att visas.

Doosan byter namn men inte identitet. Snarare syftar det till att stärka sin positionering som ett ledande företag inom utvecklingen av banbrytande teknologiska lösningar och byggplatslösningar som ser ut och utvecklas utöver vad som för närvarande är tillgängligt – det här är nyckelbegrepp som förkroppsligas i själva namnet DEVELON: nämligen ”Utveckla” och ”framåt”.

Under de senaste åren har Doosan etablerat ett utmärkt rykte för att utveckla byggarbetsplatsteknik driven av ett prisbelönt FoU-team, som arbetar under mottot ”Powered by Innovation”. Många nya teknologier har utvecklats för att utöka företagets Smart Solutions-portfölj av intelligenta lösningar för byggutrustning.

Noterbara bland dessa är:

Intern elektrifiering

Patenterad VBO-hydraulik som syftar till att vara nyckeln till det mest effektiva hydraulsystemet som finns i en grävmaskin idag

Grävmaskinen DX225LC-7X med helt egenutvecklad halvautomatisk grävhjälpteknik som standard

Marknadsintroduktionen av schaktmaskiner i Nordamerika

Flaggskeppsinnovationer inkluderar Concept-X, en vinnare vid 2020 SaMoTer Innovation Awards, världens första integrerade styrlösning för hela byggprocessen.

Innovativa lösningar på SaMoTer 2023

SaMoTer Innovation Award 2023: EREV 14W elektrisk grävmaskin tilldelad

Liksom 2020 har Doosan återigen erkänts som en pionjär inom innovation genom att vinna ytterligare ett viktigt pris vid 2023 års SaMoTer Innovation Awards. Det senaste priset har vunnits för Doosans nya elektriska 14W EREV hjulgrävare, det mest avancerade och toppmoderna fordonet i sitt slag.

Designad med ett regenerativt transmissionssystem (eDrive), ett avancerat svängsystem (eSwing) och eWorking-system säkerställer det maximal effektivitet utan utsläpp.

Byggd med en aerodynamisk design, maximerar 14W EREV perifer sikt även på långa avstånd för optimal säkerhet och skydd. Genom att erbjuda 360-graders täckning av förarens synfält kan föraren enkelt upptäcka hinder från alla vinklar och i vilken stadsmiljö som helst.

Med sin tyngdpunkt placerad i underredet ger detta fordon utmärkt stabilitet både under arbete och körning. Förutom att ge stor stabilitet och kraft, erbjuder 14W EREV också oklanderlig byggkvalitet som ger sinnesfrid när du utför alla projekt.

Ny DX20ZE elektrisk minigrävmaskin

SaMoTer ger det perfekta tillfället att visa upp den nya tvåtons elektriska minigrävaren Doosan DX20ZE för första gången i Italien. Denna maskin kombinerar sin säkra, tysta och utsläppsfria design med de framgångsrika egenskaperna och höga prestanda hos motsvarande diesel minigrävare för arbete i trånga utrymmen.

Med en bredd på bara 950 mm kan nya DX20ZE passera genom smala passager och ingångar/utgångar, vilket gör den idealisk för arbete i trånga utrymmen inomhusapplikationer som rivning och källarkonstruktion. Förutom inomhusprojekt är fordonet idealiskt för drift i stadskärnor, i områden med låg bullernivå och för nattarbete.

DX20ZE drivs av ett kraftfullt, egenutvecklat 20 kWh litiumjonbatteri, med alla elektriska system och komponenter på maskinen optimerade för arbete i tuffa miljöer. Ett snabbladdarsystem återställer 80 % av batteriets ström efter bara en timmes laddning, medan den inbyggda laddaren återställer maximal laddning efter sex timmars laddning.

Den revolutionerande transparenta hinken

Bland andra spännande nya produkter från Doosan som erbjuder mervärde till kunderna genom innovation, är det revolutionerande Transparent Bucket-systemet bland de mest kända och har nått oöverträffad framgång och uppmärksamhet vid varje mässa där det har presenterats. Detta är världens första säkerhetssystem (patenterat) som gör att föraren av hjullastaren kan se de döda vinklarna framför skopan, tack vare främre topp- och bottenmonterade kameror som registrerar och kombinerar bilderna i realtid på monitorn i hytten , med användning av en böjd projektionsmetod.

Det innovativa systemet, förutom att säkerställa större säkerhet för operatören och andra arbetare på plats, förbättrar driftseffektiviteten eftersom det erbjuder en perspektivvy framåt under lastning/lossning eller under transport av material som ballast, sand och jord. Doosan/DEVELON arbetar med att utveckla systemet ytterligare med nya artificiell intelligensalgoritmer för människor och objektigenkänning.

DL420CVT-7 hjullastare med kontinuerligt variabel transmission

Vid 2023 års upplaga av SaMoTer kommer Doosan att visa hjullastaren DL420CVT-7, en hjullastare med hybridtransmission, det vill säga hydrostatisk och mekanisk på samma gång. Den har en kontinuerligt variabel transmission (CVT) som klarar av att leverera kontinuerlig kraft till hjulen oberoende av motorn och på ett variabelt sätt eftersom den enkelt växlar från hydrostatisk transmission till mekanisk transmission när hastigheterna ökar och enligt dragkraftsbehoven, utan att någonsin påverka motorn som kommer att kunna arbeta med ett lägre och mer konstant varvtal.

Tack vare denna teknologi ger DL420CVT-7 ett vridmoment till hjulen som alltid är tillgängligt även vid låga varv, med maximal acceleration (ingen varvsminskning påverkar produktiviteten) och tillåter snabbare V-cykler med en minskning av bränsleförbrukningen på upp till 22 % .

Fördelen är inte bara en lägre miljöpåverkan, och därför lägre ljud och minskad förbrukning tillsammans med högre produktivitet, utan det säkerställer också större komfort för föraren som inte behöver använda bromsen (hydraulisk retardation) och det blir mindre hjulslir med en positiv inverkan på driftskostnaderna på däckslitage, bromsslitage och förlängd axeloljelivslängd.

DL85-7 representerar de nya kompaktlastarna från Doosan

En annan framstående produkt på Doosan/DEVELONs monter kommer att vara den nya hjullastaren DL85-7 som representerar det nyligen lanserade sortimentet av fem modeller (DL60-7, DL65-7, DL80-7, DL85-7 och DL80TL-7).

Dessa kompakta maskiner sätter en ny industristandard i sin klass för produktivitet, flexibilitet, komfort, säkerhet och tillförlitlighet. Dessa nya maskiner erbjuder ett omfattande paket av modern teknik, inklusive en kraftfull Steg V-motor, hydrostatisk fyrhjulsdrift, 100 % differentialspärr på båda axlarna och kraftfulla och mångsidiga hydraulsystem.

För mer om Doosan anläggningsutrustning:

www.eu.doosanequipment.com