Nyheter

Nytt 3-punktsfäste på Mählers snöplogar

Snöplogning med jordbrukstraktor är numera en vanligt förekommande metod i snösvängen. För att möta en ökad efterfrågan på professionella snöplogar för jordbrukstraktorer har snöplogstillverkaren Mählers utvecklat ett 3-punktsfäste för tre av sina mest sålda diagonalplogar.

Mählers, en av de ledande snöplogstillverkarna har presenterat många nyheter de senaste åren. Bland annat har ett brett program av högkastande front och sidoplogar för lastbilar utvecklats. Nu har företaget siktat in sig på den alltmer ökande jordbrukstraktor-marknaden och erbjuder 3-punktsfäste på den högkastande snöplogen DPH, kombinationsplogen DPD som är konstruerad för att kasta snön lika bra åt höger och vänster, samt till Rossö 2010 som är optimerad för landsvägsplogning.

– För några år sedan var det nästan bara lantbrukare och mindre företag som plogade med jordbrukstraktorer. Nu ser vi hur konceptet ökar även hos de större entreprenörerna. Därför utvecklade vi vårt 3-punktsfäste säger Pontus Jonasson, platschef på Mählers i Rossön.

3-punktsfästet har många infästningsalternativ och är med detta konstruerat för att passa de allra flesta traktorer och dess olika infästningshöjder. Pontus Jonasson berättar också att Mählers arbetar aktivt med säkerhet och att företagets alla frontplogar har fjädrande skärhållare.

– Säkerheten med fjädrande skärhållare gör att plogarna inte kan hugga fast i underlaget och det är en lika viktig säkerhetsdetalj för de som plogar med jordbrukstraktor.

Mählers meddelar att plogarna med 3-punktsfäste finns för omgående beställning.