Nyheter

Säkert hybridarbete bakom ratten

Under Mobile World Congress i Barcelona presenterade Cisco ett nytt partnerskap med fordonstillverkaren Mercedes-Benz, där målet är att skapa det optimala mobila kontoret – i bilen.

Samarbetet berör modellserien Mercedes Benz E-Class av 2024 års modell som kommer att börja säljas under våren i USA och kommer till Sverige senare under 2023. E Class är försedd med ny hårdvara för infotainmentsystemet som bland annat omfattar en stor touchskärm kallad Superscreen, möjlighet till uppkoppling via såväl Wi-Fi- som 5G-nätverk och 17 inbyggda högtalare med Dolby Atmos-stöd. I skärmen finns också en kamera, vilket gör att bilen lätt kan bli ett konferensrum vid behov.

För att främja säkerhet och uppmuntra till ansvarsfull användning, är videofunktionerna i möten och samtal endast tillgängliga när bilen står still, under körning är endast ljudsamtal möjliga. Men i parkeringsläge får man å andra sidan tillgång till hela tjänsteutbudet i Ciscos Webex-applikation – som finns tillgänglig i Mercedez Benz Car App Store under våren 2023 och därmed inte behöver kopplas upp via en telefon eller annan enhet.

Samtidigt bidrar Ciscos ledande teknik för brusreducering att höja samtalsupplevelsen, oavsett om man har ett röstsamtal på en hårt trafikerad väg eller deltar i en videokonferens från en bullrig parkeringsplats.

– Hybridarbete handlar om arbetet du utför, inte var du utför det – oavsett om det är på ett kontor, i bilen eller var som helst däremellan. Men det rörliga kontoret kan inte utvecklas utan den tillförlitliga och säkra samverkansteknologi som Cisco kan erbjuda. Samarbetet med Mercedes-Benz, en ledare bland bilar inom premiumsegmentet, innebär ett stort steg framåt för att leverera den flexibilitet som hybridarbetarna kräver, säger Jetu Patel, EVP och General Manager, Collaboration på Cisco, i ett pressmeddelande.

Samarbetet med Mercedes-Benz är det senaste steget i Ciscos omfattande satsning på fordonsmarknaden där man under det senaste året även presenterat initiativ som exempelvis integration mellan Webex Meetings och Apple CarPlay, och ett utvecklingssamarbete med fordonstillverkaren Ford. Cisco levererar teknik, tjänster och expertis till en stor mängd företag inom fordons- och transportsektorn, och har 25 000 patent inom området.