Nyheter

När SJ inte klarar av biljettbokningen kommer biluthyrarna starkt

Det har den senaste tiden varit mycket debatt kring den svenska infrastrukturen och tågbolagen har inte kunnat släppa sina biljetter till påskhelgen. Sverige är ett stort och avlångt land och där tåget har slutstation kan bilen rulla vidare. Hos Hertz kan man redan nu boka sin påskbil.

Debatten har sedan förra året drivits av till exempel besöksnäringen där många sett en ökning i avbokningarna för att besökarna inte har kunnat köpa tågbiljetter. Under hösten 2022 hade Sveriges största operatör, SJ, för persontrafik svårt att släppa biljetter i tid till jul och nyår och fick se sin hemsida överbelastad när biljetterna väl släpptes.

Den problematiken finns även i år inför den kommande påskledigheten då många vill ut och resa.

– Vi ser att fler är inne på vår hemsida och ser en ökning med 18% jämfört med samma period förra året på resor mellan Stockholm och Göteborg. Om det har en direkt korrelation till att det just nu är svårt att hitta tågbiljetter är svårt att säga men högst sannolikt. Vi såg samma typ av trend inför jul – och nyårshelgen och även förfrågningar kring envägshyra mellan dessa orter har ökat med drygt 10%, säger Anders Tärnell, Marknadschef Hertz Sverige.

Foto: Rudy and Peter Skitterians