Nyheter

NTEX ökar intermodala transporter

Efter två år av stora framgångar utökar logistik- och transportföretaget NTEX sin intermodala service till en ännu mer effektiv och hållbar kombinerad tåg-, sjö- och väglösning över hela Europa i samarbete med Stena Line och den italienska järnvägsoperatören Hannibal.

Med fem kontor i Storbritannien fortsätter NTEX att fokusera och utveckla sina kombinerade transporttjänster mellan Italien och Storbritannien. Från den 13:e mars innebär ett nytt samarbete med Stena Line och den italienska järnvägsoperatören Hannibal att NTEX nu får full kontroll över transporten med direktkontakt med Stena Line och dess färjor samt järnvägen.

– Vi lanserade tjänsten 2021 och på knappt två år har tjänsten nått stora framgångar. Medan många på marknaden skär ner sin intermodala kapacitet så har vi ökat dem, med dagliga avgångar i båda riktningarna mellan Italien och Storbritannien. Att lägga till denna nya tjänst med avgångar två gånger i veckan mellan Europort och Melzo gör oss bara ännu starkare, säger Ed Husselbee, Group Rail Development Manager, NTEX UK.

Intermodala transporter med tåg inom Europa, kombinerat med Stena Lines färjetrafik mellan Nederländerna och Storbritannien innebär cirka 70 % CO2-besparingar jämfört med att leverera enbart på väg, en snabbare transittid, ökad trailerkapacitet och minskade ledtider vid transporttullar, förseningar och körförbud på helger.

– Vi är stolta över att ha NTEX som driver denna utveckling och vi välkomnar dem varmt ombord på våra fartyg som korsar Nordsjön. Det kommer att kräva en logistikleverantör som NTEX att utveckla en vy och den kommersiella kraften, en stark och pålitlig järnvägsoperatör, en flexibel hamnorganisation och täta färjeförbindelser för att tillgodose logistikflödena mellan Europa och Storbritannien, säger Rob Mittelmeijer, Freight Commercial Manager, Stena Line.

– En stor fördel representeras i hållbarhetsaspekten hos det intermodala transportsättet: genom att begränsa vägtransporter främjas faktiskt användningen av fordon som tåg och fartyg med lägre miljöpåverkan. Effektiviteten hos ett företag som NTEX gör vårt partnerskap perfekt, både på operativ och planeringsnivå, säger Andrea Spagnuolo, Sales & Business Development Manager, Hannibal SpA.