Nyheter

Scantruck ställer ut på nya järnvägsmässan Train & Rail i Stockholm i april

Scantruck AB kommer att finnas på plats när mässan Train & Rail slår upp portarna för första gången 25-27 april i Älvsjö. Arrangemanget som är ett samarbete mellan Stockholmsmässan och Swedtrain går direkt in och tar förstaplatsen som Nordens största mässa för hållbara järnvägstransporter.

Scantruck ser mässan som en ypperlig chans att visa upp sina breda utbud av produkter från både Platform Basket och Geismar som tillkom så sent som 2022 i portföljen.

– Vi har höga förväntningar på den här mässan, trots att det är första gången den genomförs, berättar Pär-Arne Lundqvist som arbetar som produktchef för Geismar på Scantruck AB.

Train & Rail blir första gången som Scantruck AB ställer ut på en renodlad järnvägsmässa. Scantruck AB som är generalagent för märken som Manitou, Sennebogen, Weycor, GMG, PB Platforms, Platform Basket och sedan hösten 2022 också Geismar har naturligtvis en lång erfarenhet av mässor i nästan alla andra branscher som innehåller maskiner.

– Från och med 1 november 2022 tog Scantruck över Geismar från LLT Railparts AB som arbetat med Geismar tidigare. Scantruck blev samtidigt återförsäljare för produkterna i Norge och Finland. Från 1 januari 2023 blev Scantruck även generalagent för Geismar i Danmark, förklarar Peter Claesson som arbetar som marknadschef på Scantruck AB.

Med Scantruck kan Geismar växa och bli ett naturligt val av produkter inom Norden

Geismar är ett franskt företag som specialiserat sig på produkter för installation, underhåll och kontroll inom järnvägen. Alla produkter som säljs på den europeiska marknaden tillverkas också i Europa. Fram till och med 1 november 2022 var det LLT Railparts AB som sålde dem.

I samband med övertagandet av Geismar anställdes Pär-Arne Lundqvist och Erik Lundqvist vilka har arbetat länge med försäljning av järnvägsprodukter.

– Det är en styrka för oss att komma in i Scantrucks stora organisation. Med deras väl utbyggda nät av både försäljning och service så kommer vi både närmare kunderna och kan erbjuda ett komplett utbud inom järnväg. Med Scantruck kan Geismar växa och bli ett naturligt val av produkter inom Norden, förklarar Pär-Arne Lundqvist, produktchef på Scantruck för Geismars sortiment.

Seminarium med produktspecialist från Geismar

Kombinationen av Platform Baskets järnvägsliftar som finns såväl som larv/hjul och rälsgående modeller tillsammans med olika verktyg från Geismar är också vad besökarna kommer att kunna se i Scantrucks monter. Från Platform Basket kommer de visa upp modellen RR14 som har en arbetshöjd på hela 14,4 meter och tar 400 kg i arbetsplattformen. Maskinen kommer med en Steg V motor men hybridegenskapen gör att den också kan köras på nätström.

Geismar Kawasaki Mule är en annan smart produkt på plats i montern. Fordonet som kan köras både på räls och vanlig terräng är perfekt för transporter av personal och lättare utrustning. Vad sägs om upp till sex passagerare eller hela 450kg last med två passagerare!

Dessutom kommer det ligga ett stort fokus på Geismar Activions utbud av elektriska handhållna verktyg.

– Trafikverkets krav på mindre utsläpp gör att batteridrivna lösningar bara blir viktigare och viktigare. De bidrar dessutom till en arbetsmiljö med både mindre buller och avgaser vilket är en viktig arbetsmiljöfråga. Här ligger Geismar glädjande nog väldigt långt fram i utvecklingen. Gérald Aravindakshan, produktspecialist på lätta maskiner kommer genomföra ett seminarium 27 april kl 14:00 för besökarna på mässan. Gérald kommer presentera och berätta om fördelarna som finns med batteridrivna maskiner, berättar Pär-Arne Lundqvist.

För mer info om mässan besök:

https://www.trainrail.se/

För mer info om Scantruck besök:

https://www.scantruck.se/

På bilden: Platform Basket RR14 har en arbetshöjd på 14,4 meter och tar 400kg last i arbetsplattformen. Maskinen är en hybrid i dubbel bemärkelse då den kan gå både på diesel och el, samt köras på hjul eller på räls.