Nyheter

engcons nyheter på Conexpo 2023

Den 14–18 mars är det dags för årets största maskinmässa, Conexpo 2023, i Las Vegas, USA. Fokus för engcon kommer att vara tiltrotatorn och dess fördelar. I engcons monter kommer det finnas tre olika grävmaskiner för att enkelt visa alla fördelar som det innebär att utrusta grävmaskinen med en tiltrotator. Förutom att tiltrotatorn står i centrum kommer engcon visa upp sitt breda sortiment av grävmaskinstillbehör.

Svenska tiltrotatortillverkaren engcon levererar tiltrotatorer, redskap och tillbehör till grävmaskiner över hela världen. Sortimentet, som är väl etablerat i Norden, har de senaste åren spridits sig till stora delar av Europa och även Nordamerika. engcon etablerade sin verksamhet i USA 2017 och deltagandet på Conexpo är ytterligare ett steg i engcons ambition att expandera på den nordamerikanska marknaden.

– Vi vet hur stor betydelse det har att se våra produkter i arbete eftersom många knappt kan tro att tiltrotatorn verkligen är så effektiv som den faktiskt är. Därför lägger vi stort fokus på att köra demonstrationer i vår monter på Conexpo, säger Martin Engström, Product Manager på engcon, och fortsätter:

– Med vår tiltrotator ökar effektiviteten och säkerheten. En tiltrotor tillsammans med våra tillbehör ersätter andra maskiner och bidrar till att jobbet kan göras mera effektivt. Med våra lösningar kan föraren tryggt sitta kvar i förarhytten och genomföra byte av tillbehör och skopa. På så sätt är tiltrotatorn en utmärkt investering för den som vill hinna med fler uppdrag på kortare tid.

engcon visar upp EC-Oil

EC-Oil, som är engcons system för automatisk koppling av hydrauliska redskap, kommer också demonstreras på plats.

– Med EC-Oil byter du på ett säkert sätt tillbehör sekundsnabbt och du slipper slangar eller elkablar som rör sig vid koppling vilket minskar risken för klämskador och slitage, säger Martin Engström

I engcons monter kan besökare träffa flera välkända grävmaskinsinfluencers som använder engcons produkter dagligen i sitt arbete. Det finns också möjlighet att själv testköra grävmaskin med tiltrotator, alternativt se en rutinerad förare visa hur man bäst arbetar med marknadens modernaste utrustning.

I engcons monter F8533 kommer två maskiner finnas för testkörning; John Deere 85G och Caterpillar Cat 306. Som demomaskin finns en John Deere 135 G med olika redskap, både skopor och andra hydrauliska redskap.