Nyheter

Dammarsberg Entreprenad använder körplåt från Containertjänst och möjliggör trafik över djupa schakt

Körplåtar för att överbrygga hål och schakt vid grävarbeten eller skydda känslig mark från tunga maskiner, sådana plåtar finns att köpa eller hyra hos Containertjänst. Förutom standard körplåtar, som redan de har hög hållfasthet, erbjuder Containertjänst produkten Dunderplåt som håller för dubbel påkänning. För markskydd finns också stockmattor. 

Ett stort antal Dunderplåtar används just nu i ett mycket krävande anläggningsarbete åt Stockholm Hamnar i Masthamnen i Stockholm.

Företaget Containertjänst är välkända för sina containrar. I sortimentet finns också vägprodukter som körplåtar och stockmattor, där Containertjänst är den största aktören i Stockholm och Mälardalen. 

Snabb service

Många entreprenörer verksamma inom bygg, mark och anläggning köper eller hyr körplåtar och stockmattor från just Containertjänst. Kunderna upplever tillgängligheten till produkterna som mycket hög i Stockholm och hela Mälardalen, och att leverantören har snabb och bra service. Just snabb service är avgörande i många lägen; ett schakt kanske måste dras genom en väg för att laga en akut läcka, eller man måste ut med en tung maskin på känslig mark.

En av många kunder som tagit fasta på hyrlösningen för körplåtar är Dammarsberg Entreprenad. Företaget arbetar bland annat med gräv- och schaktarbeten. Dammarsberg har omfattade erfarenhet av och hög kompetens inte minst inom förläggning av el, fiber, fjärrvärme och VA.

I början av året inleddes ett krävande uppdrag i Masthamnen i Stockholm. Det är här som Viking Lines färjor angör. Dammarsberg förlägger vattenledningar på stort schaktdjup. En mycket stor utmaning är att biltrafiken till och från färjorna – både tung och lätt – måste passera över schakten.

– Vi får vissa tidsfönster då vi kan jobba i schakten. Då hålls de helt öppna. Sedan måste trafiken få komma fram och då lägger vi på körplåtarna, berättar Remy Flores, projektledare hos Dammarsberg Entreprenad.

Inför nästa arbetspass nere i schakten tas körplåtarna bort. De hanteras med hjälp av grävmaskin eller kranbil. Fyra kättingar används för att balansera plåtarna.

– Eftersom vi behövde så många körplåtar, ett trettiotal, var det smidigt att hyra dem av Containertjänst, i stället för att köpa, menar Remy Flores. 

Det är bara att beställa och så levereras de nästa dag, eller det går att hämta hos Containertjänst i Sollentuna.

– Containertjänst har bra service. De är snabba att komma med pris och väldigt tillgängliga. Jag kan rekommendera dem för andra entreprenörer. Om vi får behov av körplåtar eller andra vägprodukter i våra framtida projekt kommer vi absolut att hyra av Containertjänst, avslutar Remy Flores.

Dunderplåt

I det aktuella projektet i Masthamnen används Containertjänsts speciella Dunderplåt. Den är tillverkad av extra hållfast konstruktionsstål och är 40 mm tjock i stället för 30 mm som hos normala körplåtar. Dunderplåt tål dubbelt så hög belastning som standard körplåt.

Containertjänst tog fram Dunderplåten för kunder som hade speciellt höga krav. Nu ingår den i ordinarie sortimentet. Något som Dammarsberg Entreprenad och flera andra entreprenörer tagit fasta på.