Nyheter

Flying start för ORA i Sverige

Elbilsmärket ORA har fått en fin start i Sverige med starka säljframgångar och ett uppmärksammat deltagande på eCarExpo i Stockholm tidigare i år. Efter framgång med de första svenska etableringarna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala samt flera nya återförsäljare på andra orter så expanderar ORA igen då den färgglada elbilen (som nyligen tilldelats högsta möjliga poäng och fick 5 stjärnor för sin säkerhet av Euro NCAP) får möta en ny publik i Helsingborg. ORA kommer att börja säljas genom den anrika återförsäljaren Bildeve redan under mars månad. Men expansionen har bara börjat, innan året är slut ska ORA erbjudas i alla Sveriges 20 största städer.

Trots att bilmarknaden i stort har det tufft så finns det varumärken som ser ett ökat intresse och expanderar. Den prisade elbilen ORA är ett av de goda exemplen och nu har turen kommit till Bildeve i Helsingborg vilka har sålt bilar med framgång i snart hundra år och som officiellt inviger sitt ORA showroom den 15 april.

Bildeve grundades 1920 av Algot Viebke och har sedan starten förvaltats och utvecklats av samma ägarfamilj till vad de är idag. För Bildeve är det alltid viktigt att agera efter sina ledord; omtanke, hjärta och kvalitet i relationen till sina kunder, medarbetare, samhälle och miljö. Tillsammans är de cirka 150 medarbetare som arbetar på deras anläggningar i Helsingborg, Höganäs och Landskrona.

– Det är med stor glädje och stolthet vi välkomnar anrika Bildeve som nya återförsäljare till ORA-familjen. Och vi ser såklart fram emot ett framgångsrikt samarbete där vi tillsammans infriar vårt mål att sälja 10.000 bilar år 2025. Jag är övertygad om att vi kommer nå våra mål då våra återförsäljare är noga utvalda för att de alltid ger det där lilla extra i form av lysande personlig service och positiv energi samt att de verkligen tar sig tid och bryr sig om varje kund. Tillsammans ska vi bli Sveriges mest efterfrågade elbilsvarumärke. Det säger Mikael Andersson, försäljningschef för ORA Sverige.

ORA är inte bara Sveriges kanske snyggaste elbil utan även den säkraste elbilen. Euro NCAP, som är ett oberoende institut och testar säkerheten på nya bilar i Europa, meddelade häromveckan att ORA är ”Best in class” i kategorien ”Small Family Cars” där ORA fick högsta poäng och tilldelades 5-stjärnor. ORA har en design som sticker ut interiört, men kanske framför allt exteriört. En färgsprakande uppvisning i design, enkelhet och säkerhet.

Lanseringsmodellen ORA 300 PRO har plats för 5 personer, har ett rymligt baksäte, hög standardutrustning och fylld med massor av sköna, smarta funktioner.

Läs mer på:

www.bildeve.se/ora och www.ora.se