Nyheter

Maskinia är nu certifierade enligt ISO9001, ISO14001 och ISO45001

Maskinia meddelar nu att de har blivit certifierade enligt tre ISO-standarder: kvalitetsledningssystemet ISO9001, miljöledningssystemet ISO14001 och arbetsmiljöledningssystemet ISO45001. Denna trippelcertifiering bekräftar Maskinias engagemang för att erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter och tjänster med hänsyn till en säker miljön och arbetsmiljö.

ISO9001 är en standard för kvalitetsledningssystem som hjälper organisationer att uppnå högsta nivå av kvalitet i alla aspekter av sin verksamhet. Certifieringen visar att Maskinia har implementerat en kvalitetsstyrning i hela företaget, från ax till limpa eller från inköp och försäljning till leverans och service på eftermarknaden.

ISO14001 är en standard för miljöledningssystem som hjälper organisationer att identifiera och hantera sin miljöpåverkan. Certifieringen visar att Maskinia är engagerade i att minska sin påverkan på miljön genom att implementera miljövänliga processer och att arbeta för att uppnå en hållbar verksamhet.

Maskinias miljöarbete går under namnet Maskinia Blue och omfattar i huvudsak fyra olika initiativ:

Erbjuda våra kunder maskiner med alternativa motorer för att gå mot fossilfri drift ´

Driva omställningen till fossilfri olja och diesel för minskad miljöpåverkan

Leda omställningen av våra anläggningar, bilar med mera mot en minimal miljöpåverkan

”Maskinia Reman” som innebär att skapa en cirkulär hantering av maskiner, batterier och reservdelar

ISO45001 är en standard för arbetsmiljöledningssystem som hjälper organisationer att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö. Certifieringen visar att Maskinia har implementerat en strukturerad metod för att förebygga skador och sjukdomar på arbetsplatsen, och att de är dedikerade till att skydda hälsan och säkerheten för alla sina anställda.

Att uppnå ISO-certifieringar kräver en omfattande process för att säkerställa att företaget uppfyller de högsta standarderna inom områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Genom att arbeta med externa revisorer och genomföra omfattande interna kontroller har Maskinia visat att man är dedikerade till att upprätthålla högsta standarder inom alla aspekter av sin verksamhet.

-Att bli ISO-certifierad har varit en målsättning i många år men nyttan ökar med storleken på företaget och nu var det dags. Vi har sedan en tid passerat 100 anställda, 600M i omsättning och har åtta anläggningar runt om i landet och då blir effekten av ISO-certifieringen större säger Maskinias VD, Fredrik Holmquist.

-Vi är mycket stolta över att ha uppnått denna trippelcertifiering! Dessa certifieringar stärker vårt arbete runt att öka kundnöjdheten och personalens trivsel och trygghet. Vi kommer att fortsätta arbeta med att förbättra vårt företag. Dessa certifieringar var ett mål på vägen, men vi har mer att ge och siktar mot högre nivåer med ännu nöjdare kunder och medarbetare på Maskinia, säger Maskinias VD, Fredrik Holmquist.

Med dessa certifieringar, fortsätter Maskinia att stärka sin position som en ledande leverantör av maskiner och utrustning på den svenska marknaden, samtidigt som man visar sitt ansvarstagande gentemot miljön och säkerheten på arbetsplatsen.