Nyheter

Världspremiär för eldrivna Volkswagen ID. 2all

Volkswagen fortsätter sin framgångssaga med kompaktbilar in i elbilseran och ger nu en första glimt av en helt eldriven modell som förväntas kosta mindre än 25 000 euro: konceptbilen ID. 2all.

Thomas Schäfer, VD för märket Volkswagen:

– Vi ställer om företaget snabbt och fundamentalt – med det tydliga målet att göra Volkswagen till ett äkta ”love brand”. ID. 2all visar vart vi vill ta varumärket: nära kunden, teknologi i toppklass och en snygg design. Vi genomför omställningen i snabb takt för att kunna erbjuda elektrisk mobilitet till många människor.

Volkswagen kommer att presentera den produktionsklara versionen av ID. 2all för den europeiska marknaden år 2025. Målet är ett startpris på mindre än 25 000 euro (riktpris för den tyska marknaden).

Imelda Labbé, medlem i ledningsgruppen med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad:

– Vi överför de typiska Volkswagen-egenskaperna till den nya mobilitetsvärlden: förstklassig kvalitet och yrkesskicklighet, övertygande mjukvara och digitala tjänster med genuint mervärde. Här ligger alltid fokus på våra kunders behov och krav.ID. 2all baseras på det senaste utvecklingssteget av MEB-plattformen (Modular Electric Drive).

Kai Grünitz, medlem i ledningsgruppen med ansvar för utveckling:

– ID. 2all är den första MEB-bilen med framhjulsdrift. Vi utnyttjar den stora flexibiliteten som vår modulära elbilsplattform MEB erbjuder och kommer att sätta nya standarder när det gäller teknik och användbarhet i vardagen med den så kallade MEB Entry.

Tack vare den vidareutvecklade plattformen MEB Entry har ID. 2all kunnat utrustas med särskilt effektiv driv-, batteri- och laddningsteknik. Den har en kraftfull elmotor på 226 hk (166 kW) och en beräknad räckvidd på upp till 450 km (WLTP).

Volkswagen fokuserar dessutom ännu mer på designen. Andreas Mindt, designchef på Volkswagen:

– ID. 2all ger en försmak av Volkswagens nya formspråk, som bygger på de tre hörnstenarna stabilitet, sympati och entusiasm.

Exteriördesign: sympatiskt ansikte, mycket dynamik och ny signatur för C-stolpen

En ingående detalj i detta nya formspråk är den nya designen för C-stolpen som togs fram för den första generationen av Golf. ID. 2all är den första Volkswagen-modellen med en ny tolkning av denna signatur. Andra designdetaljer i detta koncept är en tydlig och kraftfull kaross som står stadigt på hjulen, ett sympatiskt ansikte, en stor portion dynamik och tidlös elegans.

Interiördesign: rymlig, högklassig look, självförklarande manövrering

Även interiören har en stilren design och karakteriseras av ett högklassigt utseende, ett självförklarande infotainmentsystem med klassisk volymkontroll och en separat kontrollpanel för klimatanläggningen. Förvaringsutrymmet är generöst tilltaget: 490–1 330 liter, ett värde som överträffar bilar i högre klasser.

Accelererad elbilsoffensiv: 10 nya eldrivna modeller fram till 2026

Den produktionsklara versionen av ID. 2all är en av tio nya eldrivna modeller som Volkswagen kommer att lansera fram till år 2026. Bara i år introduceras nya ID.3, ID. Buzz Long Wheel Base och flaggskeppet ID.7. Detta kommer att följas av en kompakt eldriven SUV år 2026.

Trots alla utmaningar arbetar Volkswagen också med en elbil till ett förväntat pris av under 20 000 euro (riktpris för den tyska marknaden). Detta kommer att ge Volkswagen det bredaste utbudet av elbilar jämfört med konkurrenterna. Volkswagen siktar på att nå en elbilsandel på 80 procent i Europa. Hittills har märket Volkswagen räknat med en andel på 70 procent.