Nyheter

Hewlett Packard Enterprise förvärvar OpsRamp

Hewlett Packard Enterprise meddelade idag att man har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva OpsRamp, ett IT Operations Management (ITOM)-företag som övervakar, observerar, automatiserar och hanterar IT-infrastruktur, molnresurser, arbetsbelastningar och applikationer för hybrid- och multicloud-miljöer, inklusive hos ledande hyperscalers. Gartner uppskattar att ITOM är en marknad på cirka 39 miljarder dollar1.

Genom att integrera OpsRamps lösning för hybrid digital drifthantering med edge-to-cloud-plattformen HPE GreenLake – och stödja den med HPE-tjänster – kommer driftskomplexiteten i IT-miljöer minskas hos leverantörer med flera moln utspridda i det offentliga molnet, i colocation och on-prem. OpsRamps teknik – som erbjuder upptäckt, övervakning, automatisering och händelselösning med artificiell intelligens för IT-drift (AIOps) – ger insyn, överskådlighet och kontroll från början till slut i hybrid- och flermolniga IT-miljöer. Dessa funktioner omfattar datorer, nätverk och lagring från flera leverantörer, samt molnresurser, containrar, virtuella maskiner och applikationer. Enligt IDC brukar 64 %2 av företag flera molnleverantörer, och det blir allt viktigare att kunna hantera IT-verksamheten i heterogena molnmiljöer. 

– Kunderna idag hanterar flera olika molnmiljöer med olika IT-driftsmodeller och verktyg, vilket dramatiskt ökar kostnaden och komplexiteten för den digitala driftshanteringen, säger Fidelma Russo, Chief Technology Officer på Hewlett Packard Enterprise. Kombinationen av OpsRamp och HPE kommer att undanröja dessa hinder genom att förse kunderna med en integrerad edge-to-cloud-molnplattform som effektivare kan hantera och omvandla IT-anläggningar med flera leverantörer och moln. Detta förvärv främjar HPE:s ledarskap inom hybridmoln och utökar räckvidden för HPE GreenLake-plattformen till IT Operations Management.

HPE GreenLake edge-to-cloud-plattformen – grunden för hybridmoln-upplevelsen.

HPE GreenLake-plattformen ger kunder och partners en enhetlig hybridmolnupplevelse och enkel tillgång till molntjänster. Med förvärvet av OpsRamps tjänster kommer nya och befintliga HPE-kunder som står inför alltmer komplexa IT-system och arbetsbelastningar från flera leverantörer att kunna hantera IT-investeringar effektivare och åtgärda incidenter snabbare. Organisationer drar nytta av en plattform från vilken de kan automatisera, orkestrera och driva sina hybrida molnanläggningar.

OpsRamp-kapaciteten utökar HPE:s tjänsteportfölj – inom rådgivning, drift och HPE GreenLake-ledda tjänster – till att leverera end-to-end-stöd för hybrid- och flermolniga IT-miljöer. Med detta erbjudande kan kunderna effektivare hantera sina heterogena molnmiljöer, dramatiskt minska sina driftskostnader och förbättra den övergripande IT-upplevelsen för användarna. Möjligheterna omfattar konsolidering av verktyg från flera olika leverantörer, automatisering och effektivisering av manuella processer med AIOps samt betydande förbättring av incidenthantering med övervakning och observerbarhet. 

OpsRamp har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien, och var en del av Hewlett Packard Pathfinders riskkapitalinvestering 2020. OpsRamp levererar en hybrid plattform för digital driftshantering som stödjer tusentals kunder världen över att modernisera och minska kostnaderna för sin digitala drifthantering. 

– Integrationen av OpsRamps lösning för hybrid digital driftshantering med HPE GreenLake-plattformen kommer att ge ett oöverträffat erbjudande för organisationer som vill innovera och lyckas i en komplex värld med flera moln. Partners och kanalen kommer också att spela en central roll för att utveckla sina as-a-service-erbjudanden, eftersom företagen letar efter ett enhetligt tillvägagångssätt för att bättre hantera sin verksamhet från kanten till molnet, säger Varma Kunaparaju, vd för OpsRamp. Vi ser fram emot att utnyttja skalan och räckvidden hos HPE:s globala go-to-market-motor för att leverera vårt unika erbjudande och är glada över den kommande resan som en del av HPE.

Idag stöder HPE GreenLake mer än 65 000 kunder, driver mer än två miljoner uppkopplade enheter och hanterar mer än en exabyte data med kunder över hela världen.

Foto: BroneArtUlm