Nyheter

2 miljoner användare får tillgång till premium coworking i 21 europeiska länder

Flowpass, den aktuella aktören inom flexibla arbetsplatser och coworking, har inlett ett samarbete med Sveriges ledande förmånsportal Benify.

Genom att skapa tillgång till den nya tjänsten ”Flexibel Arbetsplats – genom arbetsplatsbidrag”, en tjänst som kan liknas med friskvårdsbidraget, så kan arbetsgivare med ett större antal medarbetare bättre hantera tillgången till tillfälliga men fortsatt professionella arbetsplatser, t ex coworking, över hela Europa.

Flowpass erbjuder lösningar för regelefterlevnad vid arbete på distans

Benify lanserar B2B Marketplace

Benify blir först att erbjuda flexibilitet som tjänst

Benify och Flowpass samarbete bidrar till ett sundare arbetsliv

Flowpass erbjuder lösningar för regelefterlevnad vid arbete på distans

Tjänsten tillsammans med Benify blir ett välkommet verktyg för att hjälpa arbetsgivare att attrahera och behålla talangfulla medarbetare som numer förutsätter att en arbetsgivare har ett bra paket för ett mer flexibelt arbetsliv. I och med att tjänsten görs tillgänglig i ett redan inarbetat förmånsprogram, så minskar tid och kostnader att administrera att alla sitter lite överallt för att utföra sitt arbete.

Ett problem har tidigare varit att Skatteverket ännu inte gett ut tydliga riktlinjer om hur de hanterar den hybrida arbetsplatsen. De har dock påpekat att det är arbetsgivarens ansvar att säkerställa att rätt skatter och sociala avgifter betalas, oavsett var den anställde arbetar ifrån. Det här kan utgöra en utmaning för arbetsgivare, särskilt när det gäller att hantera information om regler och bestämmelser från olika länder och regioner. Flowpass var tidiga med att kräva tydligare regler av Myndigheter och Försäkringsbranschen och har anpassat sin tjänst för att göra det enklare med regelefterlevnad (compliance) oavsett vilket land som den anställde verkar från.

Benify lanserar B2B Marketplace där ”Flexibel Arbetsplats” är med från start

Benify som idag lanserar en marknadsplats som är direkt riktad mot företag och organisationer, har tidigare en uppskattad förmånsportal som ger medarbetare snabb tillgång till erbjudanden och en mängd tjänster inom friskvård, pensionsplaner, försäkringar, utbildningar.

Efter att ha lyssnat på sina kunder utökar man således erbjudandet med en B2B Marknadsplats där tjänster inom arbetsplats, mötesrum, legaltech och fordon/transport får utrymme att nå företag direkt. Först ut är Micro och SME segmentet. Större kunder går fortfarande via respektive KAM.