Nyheter

Debatt: ”Staten bör inte bromsa digitaliseringen”

”För att Sverige ska bli en ledande technation krävs det att vi ser till möjligheterna med digitalisering inom alla områden. Just nu finns exempel när utvecklingen går i fel riktning.”

Det skriver Pär Svärdson, vd och grundare, Apotea, Åsa Zetterberg, Förbundsdirektör, TechSverige, Sara Wimmercranz, Entreprenör och techinvesterare, Founding partner riskkapitalbolaget Backing Minds., Lena Apler, entreprenör och investerare, Terese Bengard, verksamhetschef, Hela Sverige ska leva och Per Schlingmann, författare, entreprenör och styrelseledamot i Apotea i en debattartikel i Dagens Industri:

”Sverige är ett stort land med relativt liten befolkning. Det betyder att människor lever under väldigt olika förutsättningar – i städer, mindre orter och på landsbygden. Vår demografiska struktur skapar speciella utmaningar för att människor ska kunna bo, arbeta och leva i hela Sverige. Därför är det inte konstigt att Sverige har en historia av att bejaka ny teknik.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/debatt-staten-bor-inte-bromsa-digitaliseringen/