Nyheter

Ny gratisapp hittar rätt däcktryck för yrkesförare

Nu blir det enklare än någonsin för yrkesförare att ha korrekt däcktryck. Continentals nya mobilapp TireTech räknar ut det rätta trycket för buss- och lastbilsförare – helt gratis.

För den som är yrkesverksam inom transport är däcktryck en av de viktigaste parametrarna att övervaka. Fel däcktryck försämrar däckets egenskaper och äventyrar säkerheten, men kan även få bränsleförbrukningen att skjuta i höjden vilket ökar både kostnader och utsläpp.

Att hitta och säkerställa rätt däcktryck kan dock vara lättare sagt än gjort, särskilt för den som kör yrkestrafik. Mängden last och fördelningen av densamma kan variera kraftigt från en dag till en annan, vilket gör att däcktrycket ofta bör justeras.

Beräknar däcktryck

Nu släpper Continental en ny lösning som gör det enklare än någonsin att fastställa rätt däcktryck. Appen TireTech har tidigare varit tillgänglig för lantbruksdäck, men släpps nu med full funktionalitet även för förare av lastbilar och bussar.

Den mest efterlängtade funktionen i appen är kanske den inbyggda tryck- och belastningskalkylatorn. Baserat på fordonets axelbelastning och däckstorlek, kan TireTech-appen berätta för användaren exakt vilket däcktryck varje däck bör ha.

– Det är otroligt viktigt att ha rätt däcktryck, och med den här funktionaliteten blir det enklare än någonsin att hitta rätt. Vi är glada över att kunna hjälpa våra användare att öka sin lönsamhet och samtidigt minska sina utsläpp, säger Per Linder, produktchef på Continental Däck Sverige.

Tillgänglig service

TireTech-appen är gratis och finns tillgänglig både för iOS och Android. I appen finns också en uppdaterad databas med all relevant information och hjälpsamma bilder för samtliga Continentals däck. Dessutom finns en inbyggd servicefunktion i appen, där användaren enkelt kan komma i kontakt med Continentals tekniska serviceteam.

– Vi har under en lång tid digitaliserat och underlättat däckunderhåll. Det här är nästa steg i vår ständiga resa att utveckla däckbranschen framåt, och vi ser fram emot att kunna addera ännu fler funktioner i TireTech längre fram, säger Per Linder.