Nyheter

Okta lanserar krypterade videosamtal tillsammans med Zoom

För organisationer har Zoom i allt högre grad blivit en de facto-lösning för videokonferenser. Men övergången till distans- och hybridarbete har ställt IT- och säkerhetsteam inför en ny utmaning: Hur säkerställs att mötes- och samarbetsverktyg är säkra? 

I samarbete med Zoom presenteras nu Okta Authentication for End-to-End Encryption (E2EE). Den nya funktionen för identitetsverifiering nyttjar Okta för att autentisera mötesdeltagares identitet via e-post för E2EE-möten i Zoom. Identitetsautentisering och intyg från Okta kan oberoende avgöra om en mötesgäst är den de utger sig för att vara.

Hur det fungerar

Administratörer av Zoom-konton kan aktivera Okta-autentisering för E2EE under fliken Säkerhet i Zoom-webbportalen. Mötesdeltagare aktiverar delning av sin identitet under sina individuella inställningar.

Beroende på användarens organisationsinställningar kan de verifieras automatiskt eller omdirigeras till Okta-webbplatsen för att slutföra autentiseringen.

När en mötesdeltagare har autentiserats visas en blå sköld med ett lås bredvid användarnamnet i listan över mötesdeltagare.

Tillämpa Zero Trust för krypterade Zoom-möten

Att efterlikna mötesdeltagare i möten är en form av social ingenjörskonst som blivit alltmer sofistikerad. Fler appar behöver anta bästa praxis för identitetsverifiering, till exempel single-sign-on inloggning och tvåfaktorsautentisering.

Utöver detta ökar användningen av ett Zero Trust ramverk explosionsartat. Den senaste säkerhetsrapporten från Okta State of Zero Trust visade att 97 % av de tillfrågade företagen antingen hade ett Zero Trust-initiativ på plats eller skulle ha ett initiativ på plats under de kommande 12–18 månaderna. Zero Trusts kärnprincip är ”lita aldrig på, kontrollera alltid”. Med en Zero Trust-strategi är starka identitets- och åtkomstkontroller ett krav, särskilt med en personalstyrka som arbetar i varierande, dynamiska miljöer.

Genom att nyttja Okta för att tillämpa en Zero Trust-strategi för Zoom kan IT- och säkerhetsteam hjälpa sina organisationer att minska säkerhetsriskerna – utan att försämra användarupplevelsen. Genom att samarbeta med Okta erbjuder Zoom användare ett extra säkerhetslager, så att de kan verifiera identiteterna för E2EE-mötesdeltagare.

Samarbetet med Zoom

Okta har legat i framkant när det gäller innovation. Företaget var först med att behandla identitets- och åtkomsthantering som en oberoende plattform och förstår vikten av en sömlös upplevelse för digitala kundupplevelser. Okta fortsätter att innovera som Zooms första och exklusiva partner för att verifiera användare i end-to-end-krypterade videomöten.

Oktas ställning som en öppen och leverantörsneutral plattform gör det möjligt för kunder, partners och ISV:er att utveckla och integrera Oktas identitetslösningar i sina appar och teknologier. I samarbetet med Zoom har Okta tillhandahållit byggstenarna för att integrera identitet i deras produktportfölj. Det gjorde arbetet snabbare och enklare för Zooms utvecklingsteam att bygga integrationen och skala efter behov. Tack vare partnerskapet kan Zoom fortsätta att leverera på sin mission om att göra kommunikation friktionsfri och nu även säkrare.