Nyheter

Erik Slottner – Så blir Sverige en världsledande technation

Civilminister Eric Slottner och som ansvarar för regeringens digitalisering är på plats på Stockholm Tech Show för att diskutera hur Sverige ska bli en världsledande technation. Stockholm Tech Show går av stapel på Kista Mässan i Stockholm den 3–4 maj.

Det är en unik arena med över 200 utställare och 200 talare där politiken, näringslivet och offentlig sektor möts för att driva företag och samhälle framåt genom ny teknik.

Erik Slottner deltar i en paneldiskussion för att diskutera Sveriges digitalisering och vad som har hänt sedan den nya regeringen tillträdde. Det är ett år sedan bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige lanserade rapporten ’En techagenda för Sverige’.

Rapporten kan ses som en konkret handlingsplan för politiker och beslutsfattare, med förslag och inspel på hur man på bästa sätt ska ta tillvara digitaliseringens möjligheter och stärka Sverige som världsledande technation.

En namnkunnig panel som förutom Erik Slottner består av Sara Wimmercranz, entreprenör, företagare och investerare, Anders Olsson, VD Telia Sverige och Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef och chefsekonom debatterar; hur det digitala Sverige ser ut idag och vilka insatser som behövs för framtiden? Det blir ett spännande samtal som sätter sin prägel på framtida innovativa lösningar, som tar Sverige in i framtiden.

Moderator är Åsa Zetterberg,förbundsdirektör, TechSverige.

Upptäck banbrytande innovationer

Stockholm Tech Show är Sveriges viktigaste event för tech-branschen. Här samlas näringsliv, offentlig sektor och politiken för att diskutera och inspireras av innovativa tekniska lösningar för framtiden. Upptäck banbrytande innovationer på mässgolvet, mängder med aktiviteter och delta i en storslagen konferens. Det är ett 100-tals talare på plats under två dagarbland många andra återfinns Elin Richarz Senior Advisor and Founder at Murphy Solution och Mats Hultgren, Director of Operations – Incident Response at Trusec som reflekterar över varför cyberfrågan inte är en IT-fråga utan en affärsfråga.

Anna Fällener och Josefin Rosén bjuder in till en diskussion om ansvarsfull AI.

Pierre Thoo, Microsoft Cloud Cybersecurity Advisor presentera hur vi kan optimera användningen av ”molnet” och polisen är på plats med kriminalkommissarie Jan Olsson för att diskutera cyberkriminalitet.

Tre event skapar en unik arena

Parallellt med Stockholm Tech Show arrangeras Smart City Conference & Expo, mötesplatsen för smarta städer samt Nordic Mobility Conference & Expo, mötesplatsen för framtidens urbana mobilitetsmodeller. De tre eventen skapar tillsammans en unik arena som driver företag och samhälle framåt genom ny teknik. En mötesplats med extra allt från 100-tals talare i en högaktuell konferens, över 200 utställare, Start-Up område arrangerat av Stockholm Stad, till Hackaton, branschmingel med underhållning i toppklass och mycket mer.

Läs mer om Stockholm Tech Live

 https://stockholmtechshow.se/ 

och konferensprogrammet 

https://stockholmtechshow.new.liveexponetwork.se/?selectedExhibitions=stockholm-tech-show