Nyheter

Svenskarna flyger fortsatt mycket till Spanien

Sen pandemin slog till råder det ingen tvekan om att vi svenskar utvecklat nya vanor och beteendemönster. Innan pandemin var det många som tog en hel del saker förgivet, saker som man idag inte alls ser som en självklarhet. Sådana saker är bland annat resor och att besöka andra länder. Detta var något som väldigt många svenskar tidigare hade som vana att göra flera gånger om året, där man knappt behövde reflektera över vare sig flyg, priser eller valmöjligheter. 

Idag, efter pandemin, ser det lite annorlunda ut. Idag är det väldigt många som är betydligt mer begränsade i hur de reser, när de reser, och framförallt var de reser. Man prioriterar helt enkelt annorlunda, och ser på saker på ett annat sätt idag. Något som dock fortfarande består är svenskarnas intresse för att resa till och besöka Spanien. 

Flygresor blir vanligare igen

Man har sett siffror som visar på att flygresor börjar bli vanligare igen. Det i takt med att vi börjar återhämta oss mer och mer sen efter pandemin, och att många av samhällets sektorer börjat se ljuset. Inte på samma sätt som tidigare, men utvecklingen är för många positiv till skillnad från hur det var för bara något år sen. 

En sådan sektor som börjar återhämta sig mer och mer än flygbranschen. Enligt Swedavia ökade deras flygresor i år med omkring 80% i jämförelse med hur läget såg ut under samma tid förra året. Man räknar med att dessa trender om hög efterfrågan på flygresor kommer hålla i sig, framförallt under lovveckor och dylikt. 

Svenskarna vill flyga till Spanien

Trots att det råder lågkonjunktur och trots att det har blivit betydligt dyrare att både köpa och äga en bostad verkar många prioritera flygresorna. Flygbolaget talar dock för att nivåerna inte återhämtat sig till riktigt samma höjd som innan pandemin, men att vi är på god väg åt det hållet. 

Detta gäller även var i världen man prioriterar att åka och spendera sina pengar. Av de svenskar som valt att boka flyg med Swedavia har majoriteten flugit till Spanien, bland annat. Ser man till det ökade intresse för att köpa bostäder i Spanien som råder bland svenskarna är denna utveckling inom flygbranschen och valet av flygdestination helt samstämmig. 

Populära områden för svenskar i Spanien

Mallorca är ett område i Spanien som sen länge varit ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. Där är inte bara Palma ett högt eftertraktat område, utan det blir även allt vanligare att svenskar väljer att investera i Santa Ponsa fastigheter

Man vill ha nära till sol, bad och värme, och vad passar då bättre än att få ett litet avbrott i den svenska vardagen där man spenderar ett par månader i sin lägenhet eller sitt hus i Spanien. Flyglinjerna är fortsatt tillgängliga och vad gäller priser verkar det även där som att man ser en stabilisering och att det mer och mer liknar de nivåer vi hade innan pandemin.