Nyheter

Sveriges största upphandling av laddstolpar avgjord

Laddoperatören Eways vann uppdraget att leverera laddstolpar till 10 000 parkeringsplatser hos Stockholm Parkering de närmaste fyra åren. Upphandlingen är värd cirka 80 miljoner kronor.

Upphandlingen som publicerades i hela EU omfattar leverans av laddstolpar till Stockholm Parkering som kommer att installera dessa i sina egna anläggningar och hos samarbetspartners där Stockholm Parkering sköter om parkeringsplatserna.

– Stockholm Parkering är redan Sverigeledande när det gäller utbyggnad av laddinfrastruktur genom att vi erbjuder möjligheten att ladda bilen på över 5 300 laddplatser. Nu ökar vi takten ytterligare och inom två år kommer vi kunna erbjuda laddmöjlighet på samtliga parkeringsplatser i våra anläggningar. säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering.

– Vi är väldigt glada att vi vann upphandlingen. Det betyder mycket för oss som laddoperatör och vi ser fram emot att tillsammans med Stockholm Parkering göra det lättare för stockholmarna att köra elbil, säger Niclas Sahlgren, vd Eways.

Under 2023 kommer Stockholm Parkering utöka antalet anläggningar från 12 till 21 med ladduttag på samtliga p-platser.