Nyheter

Ambiductor exklusiv distributör för Watteco IoT-sensorer

Ambiductor blir nu exklusiv leverantör på den svenska marknaden av LoRa-sensorer från det franska företaget Watteco. LoRa har succesivt blivit en allt vanligare teknik för att överföra data från sensor till olika övervakningssystem. Avtalet med Watteco möjliggör nu ännu fler smarta lösningar för dataöverföring.

– Vi har jämfört en mängd olika tillverkare och är otroligt glada över att få representera ett så välrenommerat fabrikat. Avtalet ger oss helt nya möjligheter att fortsätta utveckla den svenska marknaden, säger VD Karl-Johan Hultman.

Ambiductor var först i Europa med LoRa-teknik i fjärrvärmemätare och har sedan dess levererat sensorer och mätare av olika typer till kommuner, energibolag, industri och olika distibutörer. De är mest kända för smarta vattenmätare, smarta energimätare och badvattentemperaturbojar.

Watteco är ett franskt företag som specialiserat sig på insamling av fysiska mät- och miljödata relaterade till industrin, fastigheter och transporter samt trådlös överföring av denna information över långa avstånd, lång batteritid, lågeffekts radiofrekvensnätverk (LPWAN) som privata eller offentliga LoRaWAN och SigFox, IoT-nätverk (Internet för anslutna objekt).

För mer om Wattecos produkter: 

https://www.watteco.com/produc…