Nyheter

Ny regionchef för Peab Asfalt och Swerock – Johannes Pettersson blir chef i region Nord

Swerock och Peab Asfalt, som båda ingår i Peabkoncernen, tillsätter ny regionchef i norr. Johannes Pettersson, 31, har varit på Swerock sedan 2016 och tillträder den nya tjänsten från och med 1 april.

– I den nya rollen ser jag fram emot att arbeta med vårt arbetsgivarvarumärke, med fokus på kulturen och våra två verksamheters klimat- och miljömålsresa, säger Johannes Pettersson.

Johannes har arbetat på Swerock sedan 2016, i flera olika roller. Närmast kommer han från uppdraget som biträdande avdelningschef för ballastverksamheten i Swerock, region Nord. Med den nya rollen skiftar Johannes nu fokus till den bredare verksamheten där han nu ska leda de båda bolagen.

– Det finns flera fördelar med att vi leder de två bolagen gemensamt. Som två av de ledande leverantörerna inom sina respektive områden, matchar Swerock och Peab Asfalt varandra väldigt bra. Vi verkar i samma bransch med samma kundbas, men med kompletterande erbjudanden, säger Johannes Pettersson och fortsätter:

– Det blir dessutom enklare att göra vår klimat- och miljömålsresa tillsammans, särskilt för att kunna ha framdrift i den takt vi vill och behöver. Våra ECO-varumärken är ett av flera tydliga vägval vi redan tagit tillsammans. Nu behöver vi samordna arbetet på ett smart sätt. Inte minst med tanke på det som sker i norra Sverige just nu, och de satsningar som görs mot den gröna industrin.

Fokus på att vara en attraktiv arbetsgivare

I regionen hanterar bolagen flera miljoner ton material per år till bygg- och anläggningsbranschen, och här arbetar i dagsläget över 200 medarbetare.

– Att vara en attraktiv arbetsgivare är fortsatt ett prioriterat område. Kulturen är en viktig fråga för mig, både inom företagen och i branschen i stort. Här ser jag en stor potential för branschen att bli mer mångfacetterad. Alla ska känna sig välkomna, vi kommer behöva ny kompetens och arbetskraft för att klara av den påbörjade omställningen, säger Johannes.

Johannes ersätter Stefan Axelsson som, parallellt med sin roll som vd för Swerock Sverige, även varit tillförordnad regionchef i region Nord under det senaste halvåret.

– Det är viktigt att en regionchef, förutom att tillföra kompetens, är en stark kulturbärare, dels i sin egen organisation men även externt. Det är jag övertygad om att Johannes kommer att vara, avslutar Stefan Axelsson, vd Swerock Sverige.