Nyheter

Svealandstrafiken deltog med elbuss när EU:s klimat- och miljöministrar möttes på Arlanda

Den 18-19 april stod Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari som värd för EU:s informella miljöministermöte på Arlanda. Förutom diskussioner kring hur politiken och näringslivet kan bidra till en grön omställning stod även provkörning av elektriska fordon på agendan. Svealandstrafiken fanns på plats för att visa upp en av sina nya elbussar från Volvo och låta deltagarna provköra den.

Mötet mellan EU:s miljöministrar leddes av Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari, och fokuserade bland annat på erfarenhetsutbyte och diskussioner kring hur den gröna omställningen kan förverkligas. Mötet innehöll dessutom ett besök på Trosta Park där deltagarna fick möjlighet att provköra ett antal elfordon. En av de fordonstillverkare som fanns på plats var Volvo Bussar, och för detta möte bjöds Svealandstrafiken in för att visa upp en av sina nya elbussar från Volvo och guida deltagarna under provkörningen.

– Vi är stolta och glada över att vi fick möjlighet att visa upp vår en av våra nya elektriska ledbussar och hjälpa ministrarna att ratta den. Det var en lyckad dag och jag hoppas deltagarna gick därifrån med en positiv känsla kring tunga elektriska fordon och alla de möjligheter som finns inom det här området, Peter Liss, vd på Svealandstrafiken.

På plats från Svealandstrafiken fanns Henric Lilja, till vardags förare i Västerås, och det var han som fick den stora äran att köra bussen till mötet och handleda ministrarna under provkörningen.