Nyheter

MTRX släpper som enda tågbolag direkttåg från Stockholm till Västkustens sommarpärlor

MTRX släpper nu som enda tågbolag sommarens biljetter från Stockholm till västkustens sommarpärlor Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad. Företaget blir därmed det enda som erbjuder direkttåg mellan huvudstaden och några av Sveriges populäraste semesterorter. Med ett ökat intresse för resor på räls och en stor efterfrågan på hållbara resealternativ hoppas bolaget på att många ska hitta detta smidiga och enkla resealternativ för sina sommarresor.

För femte sommaren i rad förlänger MTRX en rutt från Stockholm hela vägen till Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad. Inget annat tågbolag trafikerar sträcken i sommar, vilket gör MTRX till det enda valet för den som vill resa direkt från Stockholm till några av Sommarsveriges populäraste semesterdestinationer.

– Vi är väldigt glada att återigen kunna erbjuda ett smidigt och bekvämt direkttåg till Västkusten. Många resenärer har utforskat Sveriges härligaste sommarstäder med oss de senaste åren. Vi hoppas även välkomna nya personer ombord på våra tåg nu när vi är det enda tågbolag som erbjuder den här resan direkt från Stockholm till Västkusten, säger Filip Thunell, vd MTRX.

Tågen till Västkusten går inte via Göteborg i år som varit fallet tidigare. På grund av planerade banarbeten under sommaren går årets rutt via Borås och Kinna för att sedan komma till Varberg och ned längst Västkusten till slutdestinationen Båstad i norra Skåne. MTRX ordinarie avgångar mellan Stockholm-Göteborg kommer fortsätta hela sommaren som vanligt.

– God planering och en gnutta kreativitet har gjort att vi kan erbjuda direkttåg trots omfattande banarbeten, det är vi stolta över. Svenskarna vill alltmer resa med tåg och då ska vi stå för snabba och attraktiva resor till destinationer som människor vill besöka. Alla tjänar på en flexibel tågmarknad som är lyhörd på resenärernas behov, säger Filip Thunell.

Biljetterna från Stockholm till Borås, Kinna, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad finns tillgängliga att boka nu och fram till 20 augusti.

Information om direktlinjen mellan Stockholm och Båstad:

Period: 19 juni – 20 augusti

Restid Stockholm – Båstad: ca 5,5–6 timmar

Resor finns att boka på mtrx.se