Nyheter

Biltjuv stoppad med GPS-spårning

En biltjuv stal en tjänstebil full av utrustning och material från Söderköpings Energi & VVS. Men med hjälp av en elektronisk körjournal från ABAX kunde polisen spåra och gripa brottslingen.

Under onsdagen den 25 april, strax efter klockan 16:00, upptäckte Torbjörn Andersson på Söderköpings Energi & VVS att deras ena servicebil hade blivit stulen. Övervakningsfilmen visade att en person klev in i bilen och åkte i väg. Bilen, inklusive material och utrustning, är värd ungefär 300 000 kronor.

Först trodde jag att någon på kontoret skojade med oss men när jag insåg att så inte var fallet började jag ana oråd. Jag kom på att vi har GPS-puckar i våra tjänstebilar så jag ringde ABAX kundtjänst och fick veta exakt var bilen befann sig, säger Torbjörn Andersson, vd på Söderköpings Energi & VVS.

Torbjörn kontaktade sedan polisen och med hjälp av den tillkopplade GPS-enheten från ABAX kunde bilen lokaliseras. Den hade kört i väg en bra bit på cirka 20 minuter. En intensiv jakt följde men till slut lyckades polisen få stopp på biltjuven.

– Det var helt avgörande att ABAX kunde hjälpa oss och polisen att lokalisera biltjuven. Utan tekniken är det inte säkert att vi hade fått tillbaka vår bil med verktyg och material. I slutändan segrade rättvisan och jag skulle vilja rikta ett stort tack för samarbetet, säger Torbjörn Andersson.

Med ABAX lösningar kan förutom bilar även värdefulla verktyg spåras genom GPS.

– Våra tjänster har både bil- och verktygsspårning som gör att du får full kontroll över tjänstebilar, värdefulla verktyg och maskiner. Du slipper lägga onödig tid på att leta efter verktygen och sparar även pengar då du slipper köpa in nytt. Du kan även få en avisering om utrustningen lämnar området, säger Herman Berglund, Account Manager på ABAX.