Nyheter

Bavaria blir återförsäljare av BYD i Sverige

Distributören Hedin Electric Mobility expanderar det svenska återförsäljarnätverket samtidigt som Bavaria utökar varumärkesportföljen.

Bavaria är en ledande återförsäljare av BMW och MINI på den svenska marknaden och tillsammans med sina systerföretag inom Hedin Mobility Group en av Europas största återförsäljare av de två varumärkena. Nu utökar företaget dess svenska portfölj med det världsledande elbilsmärket BYD som etablerades i Europa och Sverige under hösten 2022.

Inledningsvis kommer BYD att erbjudas på två av Bavarias svenska fullserviceanläggningar: Gävle och Östersund. Detta innebär att BYD kommer att erbjudas på totalt 24 anläggningar i Sverige genom Bavaria och återförsäljargruppen Hedin Bil.

– Vi är mycket nöjda över att expandera det svenska återförsäljarnätverket inför lanseringarna av ytterligare två spännande elbilsmodeller från BYD under sommaren och hösten. Bavaria blir ett utmärkt komplement till Hedin Bil, inte minst sett till geografisk närvaro. Dessutom har man inom Bavaria lång erfarenhet av att serva kunder till ett av världens största premiummärken, vilket kommer stärka BYDs kundupplevelse, säger Victor Liljenberg, VD för Hedin Electric Mobility, distributör av BYDs personbilar i Sverige.

BYD (Build Your Dreams) är en världsledande tillverkare av elektrifierade fordon och batterier. Victor Liljenberg, VD för Hedin Electric Mobility, er mycket nöjd över att expandera det svenska återförsäljarnätverket genom Bavaria inför lanseringarna av ytterligare två spännande modeller från BYD under sommaren och hösten.

– Vi är väldigt positiva till att utöka vårt erbjudande med ett nytt offensivt varumärke som kompletterar vår befintliga portfölj på ett mycket bra sätt. För oss ligger nu stort fokus på att säkerställa att medarbetarna får god utbildning på våra nya produkter så att vi kan ta samma ansvar och leverera på samma nivå för varumärket BYD som vi har gjort historiskt och fortsätter att göra med BMW och MINI, säger Johan Frisk, VD för Bavaria Sverige Bil.

Om BYD och den svenska marknadsintroduktionen

BYD (Build Your Dreams) är en världsledande tillverkare av elektrifierade fordon och batterier. Under hösten 2022 lanseras tre helelektriska bilar på den svenska marknaden: BYD ATTO 3, BYD HAN och BYD TANG. Under sommaren och hösten 2023 står elbilarna BYD DOLPHIN och BYD SEAL på tur för svensk lansering – och därtill planeras ytterligare en elbilsmodell lanseras i Sverige under året.

BYDs personbilar distribueras i Sverige och Tyskland av Hedin Electric Mobility och säljs på den svenska marknaden via återförsäljarna Hedin Bil samt Bavaria Bil. Samtliga är

BYDs personbilar distribueras i Sverige och Tyskland av Hedin Electric Mobility och säljs på den svenska marknaden via återförsäljarna Hedin Bil samt Bavaria.