Nyheter

Bobcat på SaMoTer 2023

SaMoTer 2023 visar Bobcat-montern upp flera nyligen lanserade produkter för första gången i Italien. Med tanke på populariteten för kompaktbandlastare i Italien är SaMoTer verkligen det rätta evenemanget för att visa besökarna den nya kompakta bandlastaren T86, den kraftfullaste som någonsin tillverkats av Bobcat. SaMoTer tillhandahåller också de senaste nyheterna om Bobcat Ground Maintenance Equipment (GME), som inkluderar små ledade lastare (SAL), kompakttraktorer, minibandlastare, gräsklippare och gräsutrustning.

Detta presenteras tillsammans med den första visningen i Italien av den enastående nya Bobcat TL25.60 Super Compact teleskoplastaren och den elektriska minigrävaren Bobcat E19e. Kompletterande produktsortimentet på montern är flera modeller från Doosan Industrial Vehicle (DIV)-sortimentet som presenteras i Bobcat-färger, i linje med den nyligen tillkännagivna övergången till varumärket Bobcat som ska vara klar i början av 2024.

Den mest kraftfulla kompakta bandlastaren som någonsin producerats av Bobcat

Den kompakta bandlastaren Bobcat T86, som lanserades i september 2022, har mer motor- och hydraulkraft än någon annan Bobcat-maskin och är den kraftfullaste maskinen som företaget någonsin har byggt. Maskinen är utrustad med en beprövad 3,4-liters Bobcat Stage V-motor som levererar 78 kW (105 hk) effekt.

Luca Bonadiman, distriktschef Bobcat för Italien, Israel, Grekland, Cypern:

– Den kompakta bandlastarsektorn är mycket viktig i Italien på grund av arten av det pågående arbetet som vägunderhåll, infrastrukturkonstruktion eller utläggning av fiberoptik nätverk. Bobcat är mycket väl positionerat tack vare sitt utbud av modeller och i synnerhet T76, T590 och nu den nya bandlastaren T86, som gör att vi kan konkurrera mycket framgångsrikt på denna mycket konkurrensutsatta marknad.

T86 följer på framgången med den mindre T76-modellen. Den mest populära nya funktionen hos T86 är ett urval av tre olika hjälpflöden. Den som vill ha maximal prestanda kan välja det branschledande alternativet Super Flow som ökar hjälpflödet till 159 l/min.

Vid SaMoTer 2023 är bandlastaren T86 utrustad med ett nytt hyvelredskap. Den senare är en del av en ny tremodellsfamilj av högpresterande hyvlar som kan arbeta med ett extra flöde på upp till 159 l/min. De finns i bredderna 100, 120 och 150 cm och är designade för att fungera med den nya Super Flow-tekniken.

De främsta fördelarna med dessa hyvlar är:

Prestandaökningen från Super Flow-funktionen tillåter användning av större snabbkopplingar

Effektiviteten, Bob-Tach-kopplingssystemet och snabbkopplingskontrollen möjliggör snabba byten av redskap

Det hydrauliska styrsystemet för sidoförskjutning låter användaren arbeta närmare väggar och trottoarkanter. Dessutom tillåter det oscillerande skärhuset utjämning på sluttande och ojämna ytor.

I displayen tillsammans med T86 finns den kompakta hjullastaren L85 med en multisopare, bandlastaren T590 med asfaltsspridare och S550 minilastare med vinkelkvast.

Luca Bonadiman tillägger:

– Dessa maskiner, i kombination med Bobcats breda utbud av jobbspecifika redskap, möjliggör oöverträffade produktivitetsnivåer, särskilt inom väg- och anläggningsindustrin.

GME-sortimentet inkluderar kompakttraktorer

Besökare kan se den helt nya kompakttraktorn CT2535 utrustad med en hytt vid SaMoTer, en del av Bobcats kompakttraktorserie som lanserades i februari 2023.

De kompakta traktorerna ingår i GME-sortimentet (Ground Maintenance Equipment), som även inkluderar små midjestyrda lastare (SAL), minibandslastare, gräsklippare och gräsmattor.

Daniele Paciotti, GME Product Line Director för Bobcat:

– Alla GME-modeller är robusta, mångsidiga och effektiva. Bobcat siktar på att vara bland de tre bästa GME-leverantörerna i Europa och att fördubbla tillväxten på den globala GME-marknaden till 2027.

Bobcat erbjuder tre kompakta traktorplattformar, 1000-, 2000- och 4000-serien, med nio nya modeller från 25 till 58 hk utformade för att möta de olika behoven hos kunder i EMEA-regionen. Varje modell har olika storlek och motoreffekt och kan utrustas med ett val av manuell eller hydrostatisk växellåda, och en skyddsbåge (ROPS) eller hytt.

Dessa maskiner är mångsidiga verktygsbärare som kan maximera produktiviteten i alla applikationer som förberedelse av sportplaner, trädgårdsarbete, jordbruk, konstruktion, landskapsarkitektur, vägrengöring och snöröjning.

Hos SaMoTer är den kompakta traktorn CT2535 utrustad med den nya Bobcat bakre snöslungan för snabb snöröjning från parkeringar, uppfarter och tätorter.

Videor av de nya kompakttraktorerna

Bobcat kompakttraktorer i aktion:

https://youtu.be/1nI3xwK19W8

Bobcats traktorer i Europa:

https://youtu.be/OJTeLTEJENc