Nyheter

Första gången för DEVELON Brand i Italien på SaMoTer 2023

DEVELON, tidigare känt som Doosan Construction Equipment, ställer ut för första gången i Italien på SaMoTer 2023 i Verona, det viktigaste italienska evenemanget för entreprenadmaskinsektorn. Namnet har ändrats men inte identiteten. DEVELON strävar efter att stärka sitt rykte som ett ledande företag inom utveckling av banbrytande teknologiska lösningar och byggplatslösningar som etablerar och utvecklar ”bortom” nuet. Dessa är nyckelbegrepp som är inkapslade i det nya namnet DEVELON: att kombinera ”Utveckla” och ”Fortsätt”.

Under de senaste åren har R&D-teamen på DEVELON aldrig slutat att förvåna, under mottot ”Powered by Innovation”. Många nya teknologier har utvecklats för att utöka företagets Smart Solutions-portfölj av intelligenta lösningar för byggutrustning.

Dessa innovativa lösningar visas på den digitala byggplatsen (externt ”E”-område), där den senaste generationen av DEVELON-maskiner, utrustning och teknologier fungerar, inklusive:

Den revolutionerande transparenta hinken

Bland de många produkter som erbjuder mervärde genom innovation har den revolutionerande och väl accepterade Transparent Bucket mött oöverträffad framgång. Det är en teknik som DEVELON utvecklat för att förbättra synligheten på plats, och effektivt sätta nya säkerhetsstandarder som ingen hade tänkt på tidigare. Faktum är att tekniken representerar det första säkerhetssystemet i världen (komplett med patent) som gör att föraren kan se ”genom skopan” på en hjullastare. Det gör den genom att få skopan att se genomskinlig ut, tack vare kameror monterade upptill och nedtill framtill på hjullastaren, som spelar in och kombinerar realtidsbilder på monitorn i hytten, med hjälp av en böjd projektionsmetod.

Det innovativa systemet, förutom att garantera större säkerhet för operatören och för andra arbetare på plats, förbättrar driftseffektiviteten vid lastning/lossning och under transport av material. DEVELON arbetar redan för att ytterligare berika systemet inom en snar framtid med nya artificiell intelligensalgoritmer för igenkänning av människor och föremål.

DL420CVT-7 hjullastare med kontinuerligt variabel transmission

I stativets demoområde kan det genomskinliga skopsystemet ses monterat på DL420CVT-7, en hjullastare med dubbel transmission, dvs hydrostatisk och mekanisk på samma gång. DL420CVT-7 är utrustad med en kontinuerligt variabel transmission (CVT) som växlar kontinuerligt från den hydrostatiska drivningen till den mekaniska drivningen när hastigheten ökar och beroende på applikationsrelaterade krav. Fördelarna som detta system erbjuder inkluderar i synnerhet det utmärkta greppet som en hydrostatisk transmission erbjuder och körning över längre sträckor med en direkt mekanisk transmission.

Hela körområdet, framåt och bakåt, styrs av CVT-systemet. Låga motorvarvtal säkerställer hög verkningsgrad och högsta körkomfort oavsett draghastighet. Den kontinuerligt variabel kraftdelningstekniken underlättar förflyttningen mjukt och hydrauliskt. Med CVT kan dessutom en bränslebesparing på upp till 22 % uppnås.

Fördelen är inte bara en lägre miljöpåverkan, och därför lägre buller och minskad bränsleförbrukning inför högre produktivitet, utan det ger också större komfort för föraren som inte behöver använda bromsen (hydraulisk retardation) så mycket, vilket resulterar i i mindre hjulslirning med en positiv inverkan på driftskostnaderna på däckslitage, bromsslitage och förlängd axeloljelivslängd.

DX225LC-7X – Första ”smarta” grävmaskinen med Trimble Guidance Control

Den nya DX225LC-7X – den första ”smarta” bandgrävaren från DEVELON – presenterades som en världsförhandsvisning vid 2022 års upplaga av Bauma, och har designats för att göra arbetet ännu effektivare och snabbare. Denna prestation möjliggörs av DX225LC-7X:s spännande nya standardfunktioner, framför allt den nya FEH (Full Electric Hydraulic) Joystick-kontrolltekniken.

DEVELON grävmaskiner utmärker sig från konkurrenterna på marknaden genom det stora antalet innovativa funktioner som erbjuds som standard. Men nya DX225LC-7X tar detta till en ny nivå.

Förutom FEH-systemet innehåller DX225LC-7X även en rad smarta funktioner som utmärker sig genom att vara helt egendesignade och integrerade i maskindisplayen som, som enda gränssnitt, kommunicerar med operatören för maximal användarvänlighet :

VBO-hydraulik ger maximal hydraulisk effektivitet som finns tillgänglig idag

Maskinstyrning/2D visuell och hörbar grävvägledning

Maskinstyrning/halvautomatisk 2D-grävhjälp

Lasermottagare

E-Fence virtuell vägg

Vägningssystem

Intrångssystem för skopa på band och hytt

Dynamiskt säkerhetssystem för lyfthjälpmedel

Helt anpassningsbara joysticks

Med den senaste utvecklingen i DX225LC-7X kommer maskinen nu som standard med Trimble 3D ready, det första eftermarknads 3D-systemet för halvautomatisk grävhjälp.

Grävmaskiner utrustade med detta innovativa system kan arbeta i halvautomatiskt läge även i 3D, utan att behöva ta referenspunkter och tillåta förare att gräva enligt projektspecifikationer, få fart och eliminera kostsamma ombyggnader.

Medan DEVELON-maskiner kan observeras arbeta i utomhusområdet, ställs den senaste utvecklingen i företagets utbud av grävmaskiner, lastare och dumpers ut på monter L1-M2 i Hall 10, i den statiska displayen.

Ny DX20ZE elektrisk minigrävare

SaMoTer ger den perfekta plattformen för att visa, för första gången i Italien, den nya tvåtons elektriska minigrävaren DX20ZE, som snart kommer att följas av andra minigrävmaskiner med elektriska drivlinor som är helt egenutvecklade av DEVELON. Denna maskin kombinerar sin säkra, tysta och utsläppsfria design med de framgångsrika egenskaperna och höga prestanda hos dess dieselekvivalent.

Med bara 950 mm bred är den nya DX20ZE idealisk för arbete i trånga utrymmen, interiöra applikationer som rivning och källarkonstruktion. Förutom inomhusprojekt är denna minigrävmaskin optimal för drift i stadskärnor och i områden med låg bullernivå och för nattarbete.

DX20ZE drivs av ett kraftfullt internt utvecklat 20 kWh litiumjonbatteri med den högsta densiteten som finns på marknaden idag, samt har ett elektriskt system med maskinkomponenter optimerade för arbete i tuffa miljöer. Den har en autonomi på cirka 5 timmar med en genomsnittlig arbetsbelastning och har ett snabbladdningssystem som återställer 80 % av batteriladdningen efter bara en och en halv timmes laddning, medan den inbyggda laddaren återställer maximal laddning efter åtta timmars laddning laddning.

DL85-7 representerar de nya kompaktlastarna

En annan egenskap hos DEVELON-stativet är den nya hjullastaren DL85-7 som representerar det nyligen lanserade utbudet av 5 kompakta hjullastare (DL60-7, DL65-7, DL80-7, DL85-7 och DL80TL-7).

Dessa nya kompakta maskiner sätter referensstandarden i sin kategori för produktivitet, flexibilitet, komfort, säkerhet och tillförlitlighet, och erbjuder ett komplett paket av modern teknologi, inklusive:

En kraftfull Stage V-motor

Fyrhjulsdriven hydrostatisk transmission

100 % differentialspärr på båda axlarna

Kraftfullt och mångsidigt hydraulsystem

Stor lyftkapacitet och pålitlig stabilitet

DX100W-7 kompakt hjulgrävare

DEVELON presenterar också den nya 10,7 tons hjulgrävmaskinen DX100W-7, som erbjuder en högpresterande lösning för kunder som letar efter en maskin speciellt utformad för arbete i stadsområden och vägunderhåll.

Förutom smidighet i trånga utrymmen erbjuder DX100W-7 den högsta säkerheten och specifikationerna på marknaden. Den inbyggda motvikten på 1,35 ton säkerställer högsta stabilitet för lyftarbete i kombination med den ledade bommen och långa armen, som tillsammans ger ett större arbetsområde än andra maskiner i denna klass, trots att de har liknande bom- och armlängder. Motvikten har också en ny design som erbjuder den bästa underhållstillgången i branschen, från maskinens baksida och från marknivå.

Den ledade bommen säkerställer att föraren kan placera maskinen så nära lastbilar som möjligt under lastning. Dessutom erbjuder DX100W-7 maximerad lyftkapacitet och grävkrafter, samt uppfyller kraven i vissa länder på en hjulgrävare med en åkhöjd på under 4 m.

DEVELON DX63-7 minigrävare

I rampljuset är också den nya DEVELON DX63-7 6 tons minigrävaren. Tillsammans med de nya DX62R-7 6 tons och DX85R-7 8 tons modellerna har dessa tre modeller designats för att erbjuda prestandanivåer, mångsidighet, förarkomfort, robusthet, hållbarhet och lätt underhåll i toppen av sina respektive klasser.

Det utrymme som finns tillgängligt i ROPS-hytterna i minigrävmaskinerna DX62R-7, DX63-7 och DX85R-7 liknar det i hytterna på mycket större medelstora och tunga maskiner. Hytten blir en uppslukande arbetsmiljö med hjälp av den sikt som finns, tack vare den helglasade dörren och de tre vanliga LED-lamporna. VVS-systemet och DAB-ljudet kan styras via den 8 tums pekskärmen och matningen från den valfria backkameran kan visas på den senare. Monitorn visar också flödeshastighetsinställningen för 10-stegskontrollsystemet med hjälp av tumhjulets joystick.

DX245NHD-7 bandgrävare

DEVELON DX245NHD-7 25 tons tunga bandgrävare, med sin 6-cylindriga DEVELON DL06V-motor, är en maskin designad för de mest krävande applikationerna. Grävmaskinen är specialdesignad för den italienska marknaden och efterfrågas nu i många andra europeiska länder.

Även om det är en riktig 25-tons grävmaskin, innehåller DX245NHD-7 30-tons undervagnskomponenter – kedjorna, rullarna, kedjehjulet och själva chassit är överdimensionerade för att öka maskinens livslängd, även vid de tuffaste jobben.

I DX245NHD-7 inkluderar de nya funktionerna en tung standardmotvikt på 5,0 ton som är särskilt lämpad för arbete med tyngre redskap som tiltrotatorer. Den tyngre motvikten bidrar också till den högre lyft- och grävkapaciteten hos DX245NHD-7. DX245NHD-7 har även som standard ett nytt lyftögla som utgör en del av gjutningen för trycklänken för skopans fäste i änden av armen. Det nya lyftöglan har en maximal kapacitet på 5 ton och har en speciell bussningsinsats för att förhindra deformering av lyfthålet.

DA30-7 ledad dumper

På SaMoTer är DEVELON också stolta över att ställa ut DA30-7 Stage V midjestyrd dumper (ADT), med en nyttolast på 28 ton. Förutom DA30-7 omfattar DEVELON ADT-serien en annan 6×6-modell, den större DA45-7 Stage V-modellen med en nyttolast på 41 ton. Sortimentet utökades vid Bauma 2022 med lanseringen av en ny 4×4-version av DA45-7 ADT, avsedd att konkurrera med stela dumper (RDT) i 40-tonsklassen.

Liksom alla DEVELON ADT:er har DA30-7 och DA45-7 modellerna ett ledat gångjärn placerat bakom vridringen för att ge lika viktfördelning till framaxeln även under maximal styrled. Detta i kombination med en fritt svängande bakre tandemboggi säkerställer lika viktfördelning till varje hjul och garanterar permanent 6-hjulskontakt och drivning för jämn kraftfördelning och utmärkt prestanda, särskilt i svår terräng som mjuk mark, ojämna ytor, mycket branta sluttningar, snäva svängar eller en kombination av alla dessa svåra förhållanden.

I den nya 4×4 ADT är den främre lastbilen och hyttenheten densamma som i den ursprungliga 6×6-modellen, med modifieringar endast på den bakre dumperenheten. Med en ZF EP8-420-växellåda är 4×4 DA45-7 en tvåaxlig ADT med dubbla hjul bak och med en dumpersektion som liknar den på RDT i 40-tonsklassen.

För mer information om DEVELON, besök webbplatsen:

https://eu.develon-ce.com/en/