Nyheter

Lansering av ny och unik laddstation

DEFA lanserar en ny, unik laddstation utvecklad i Norge och med funktioner som marknaden aldrig tidigare har sett. Enbart förbeställningarna ger DEFA:s investering i eMobility en omsättning på mer än 100 miljoner svenska kronor nu i maj.

Det är fyra gånger mer än i maj 2022.– Det här är bolagets största lansering någonsin, säger Bård Klungseth, CEO på DEFA, och fortsätter:

– Till att börja med kommer vi att lansera produkten i Norden nu i maj, följt av övriga Europa lite senare i år. Potentialen för den här produkten som vi har utvecklat är enorm. Fram till 2030 talar vi om en global marknad på mellan 1 000 och 1 500 miljarder kronor som växer fram för DEFA:s eMobility-portfölj. DEFA är mycket väl positionerat för att ta en global, marknadsledande position här.Vid det här laget har norska familjeföretaget DEFA kopplat fordon till elnätet i 60 år. Den samlade kunskapen i kombination med omfattande användning av tester och marknadsanalyser har säkerställt att lanseringen av DEFA Power uppfyller användarens behov.DEFA har tecknat avtal med ett antal större aktörer i Norden och produktionskapaciteten kommer att fördubblas fram till sommaren. Mottagandet av produkten bland DEFA:s partners har varit uteslutande positiv. På ett antal områden sätter DEFA Power nya standarder på marknaden.Testning och certifiering

Produkten har testats av minst två externa certifieringsorgan/laboratorier. Dessutom har DEFA ett eget laboratorium där produkttester utförs kontinuerligt. Med andra ord är laddstationen säker att använda.DEFA:s strategi är att lansera produkten Europa efterföljt av Nordamerika och Asien – samtidigt som produktionskapaciteten byggs upp per region. I dag har DEFA kapacitet för sina eMobility-produkter i Asien och Europa. Denna kapacitet ska också utökas framöver.