Nyheter

Separering av varumärket i TecDoc

Niterra, världsledande inom tändningsteknik och fordonselektronik, meddelar att varumärket NTK nu införs som ett eget varumärke i TecDoc. Steget innebär att produkter från företagets varumärken NGK Ignition Parts och NTK Vehicle Electronics skiljs åt i TecDoc och att två separata TecDoc-märkesnycklar implementeras. Tidigare listades båda varumärkena under varumärket NGK med märkesnyckel 0015. NGK kommer även i fortsättningen att ha märkesnyckel 0015, medan NTK listas under märkesnyckel 5414.

Produkterna från de två märkena är redan olika och fördelarna med att introducera NTK Vehicle Electronics som ett nytt, oberoende varumärke i TecDoc kommer att bli ännu tydligare när sortimentet utökas. Kunder kan nu hitta lambdasensorer, MAP/MAF-sensorer, EGR-ventiler, hastighets- och lägessensorer och avgastemperatursensorer (EGTS) i TecDoc under NTK (5414). Dessutom kommer fler produkter att läggas till inom kort.

Produkter från företagets kategori Tändning kommer även fortsättningsvis att visas för kunder i TecDoc under det befintliga varumärket NGK (0015). Här hittar du till exempel tändstift, glödstift, tändspolar, kablar och tändstift. För att säkerställa att övergången går så smidigt som möjligt för kunderna kommer varumärkena att separeras successivt. Eftersom många kunder använder sina egna katalogsystem – efter uppdateringen i TecDoc – har vi beslutat att fortsätta publicera information om NTKs bilelektronikprodukter under varumärket NGK (0015) under en begränsad tidsperiod. Dessa dubbla utgåvor kommer dock att upphöra i slutet av juni 2023.

– NTK Vehicle Electronics produktsortiment ger våra kunder tillgång till ett omfattande utbud av motorsensorer för alla behov och förtjänar en egen sektion i TecDoc, säger Frank Massia, eftermarknadschef för Europa, Mellanöstern och Afrika på Niterra EMEA GmbH. Hållbarhet är kärnan i företagets framtid och med tanke på vikten av sensorer för att minska fordonsutsläpp ser vi att vår fordonselektronik kommer att spela en allt viktigare roll.

Det kan vara till hjälp för Niterra-kunder att veta att både NGK (0015) och NTK (5414) väljs ut eller prioriteras i det kundspecifika kataloghanteringssystemet (t.ex. LKQ, WM, Select AG, CARAT) efter separationen i TecDoc varumärkena NGK Ignition Parts och NTK Vehicle Electronics måste visas. TecAlliance-kunder, som tidigare bara köpt data från NGK Ignition Parts till sina e-handelsportaler, måste nu också köpa data för varumärket NTK Vehicle Electronics.

Om Niterra:

I världen: Niterra (tidigare NGK SPARK PLUG) är en ledande leverantör av fordonskomponenter och teknisk keramik. Företagets huvudkontor ligger i Nagoya i Japan, med flera säljorganisationer och tillverkningsanläggningar runtom i världen. På fordonssidan har företaget specialiserat sig på tändningsteknik och fordonselektronik, och levererar OE-produkter till kunder världen över. Företaget är också mitt uppe i en transformeringsprocess där både organisationen och verksamhetsportföljen utvecklas i en mer hållbarhetsfokuserad riktning. Fyra affärsområden har särskilt identifierats i detta syfte: Mobilitet, medicinteknik, miljö & energi och kommunikation. Affärsområdena fordonskomponenter och teknisk keramik sysselsätter idag cirka 16 100 anställda och genererar en total omsättning på cirka 3,8 miljarder euro. Niterras försäljning i Europa, Mellanöstern och Afrika motsvarar 27 % av den globala omsättningen.

Eftermarknad Europa, Mellanöstern och Afrika: Sedan man på 70-talet breddade sitt utbud från endast motorcyklar till att även omfatta bilindustrin har Niterra upplevt stor tillväxt på eftermarknadsområdet. Företaget är känt för sitt stora fokus på kvalitet, teknik och forskning & utveckling. Produktsortimentet för företagets varumärke NGK Ignition Parts består av tändstift, glödstift, tändspolar, kablar och tändhattar. Under varumärket NTK Vehicle Electronics erbjuder företaget lambdasonder (inklusive NOx-sensorer), avgastemperaturgivare (EGTS), avgasåterföringsventiler (EGR), MAF-sensorer (Mass Air Flow, luftmassa) och MAP-sensorer (Manifold Absolute/boost Pressure, insugningsrörets absoluta tryck), liksom sensorer för motorvarvtal och position. Från områdeshuvudkontoret i tyska Ratingen servar Niterra eftermarknadskunder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Företaget har sex filialer i regionen och cirka 840 medarbetare.