Nyheter

Wallbox utökar Pulsar-familjen

Wallbox, en global ledare inom laddnings- och energihanteringslösningar för elfordon, har utökat sin Pulsar-familj med sin senaste laddare, Pulsar Pro, speciellt framtagen för delade utrymmen. Den senaste medlemmen i Pulsar-familjen inkluderar ytterligare funktioner, såsom 4G, ett integrerat betalningssystem – RFID, snabbare installation och förbättrad drifttid för att sömlöst passa in i delade utrymmen som bostadsfastigheter, arbetsplatser och för att användas till fordonsflottor/vagnparker.

– Vi vill erbjuda kunder som letar efter en lösning för halvoffentliga utrymmen samma kompakta design som har gjort vår Pulsar-familj så populär, samtidigt som vi optimerar Pulsar Pro speciellt för delade utrymmen, säger Robin Palmgren, Country Manager för Sverige och Norge. Pulsar Pro är både smidig och ändamålsenlig samtidigt som den bidrar till att påskynda användningen av elbilar för ett helt nytt marknadssegment, något vi är glada för.

Designad för förbättrad installation och service

Pulsar Pro har utformats för att minska kostnaderna för operatörer och installatörer av laddningsplatser. Genom en mer intuitiv driftsättning och installationsprocess, inklusive en bakplatta som gör installationen snabb och enkel samt 4G för snabbare driftsättning, har installationstiden minskat avsevärt. Med Pulsar Pro möjliggörs även dynamisk kraftdelning av upp till 100 laddare, för att både förbättra energieffektiviteten och sänka kostnaderna.

Med vetskapen om att besök på plats kan öka livstidskostnaden för laddare, särskilt i delade utrymmen, har Pulsar Pro ett antal funktioner som förbättrar säkerheten, inklusive förkonfigurerad 4G-anslutning för trådlösa uppdateringar och diagnos samt snabbare processorhastighet.

Med vetskapen om att fysisk skada är en smärtpunkt för laddning av elbilar i semi-offentliga utrymmen, har Pulsar Pro en robust design, med ett IK10/IP55-skydd som skyddar mot stötar, vatten och damm, och en lätt utbytbar laddningskabel vid skada.

Förenklade betalningar

Pulsar Pro är utvecklad för att erbjuda en enkel och korrekt betalningsupplevelse för användarna. Pulsar Pro kommer med en intern mätare för att säkerställa att användarna endast betalar för det de konsumerar. Införandet av 4G säkerställer också förbättrad drifttid, både för användare och operatörer.

Pulsar Pro kommer att finnas tillgänglig i Europa och på alla marknader som följer IEC-standarderna, inklusive Spanien, Nederländerna, Italien, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Frankrike och Sverige.

Specifikationer:

Pulsar Pro levereras även som standard med Wallbox energihanteringsprogram myWallbox business och OCPP-kompatibilitet.

Upp till 22kW effekt (justerbar från 6A till 32A)

198 mm x 201 mm x 99 mm & 1,3 kg (utan kabel)

Wi-Fi och Bluetooth aktiverat

Kompatibel med alla Wallbox energihanteringslösningar

4G ingår

RFID

Lätt att installera bakplatta

Förbättrad säkerhet

Matt finish, svart eller grå

IP55/IK10 för installation inomhus och utomhus

5m typ 2-kabel (7m valfritt)

Integrerat PEN-felskydd

Förbättrad strömdelning (upp till 100 laddare)

3P Eco-Smart