Nyheter

Allison Transmission ställer ut på Brand & Räddning – vill informera om växellådans roll i krissituationer

Den 24 och 25 maj är det dags för mässan Brand & Räddning i Västervik. En av utställarna i årets upplaga är Allison Transmission, som under mässan kommer att ta tillfället i akt att informera branschen om hur rätt växellåda är A och O – särskilt i situationer där varje sekund räknas.

Fackmässan Brand & Räddning bjuder in yrkesprofessionella och intressenter inom brand- och räddningstjänst för två dagar av nätverkande och inspiration. En av årets utställare är Allison Transmission, som har spenderat årtionden på att designa och bygga helt automatiserade växellådor som presterar på topp i kritiska situationer.

– För räddningspersonal är misslyckande inte ett alternativ. Brandbilar och ambulanser är bland de fordon som snabbt måste anlända till situationer som ofta involverar liv och död. På Allison förstår vi utmaningarna som räddningspersonal står inför och den typ av prestanda som yrket kräver. Därför vill vi gå ut och informera om våra växellådor, som är byggda för att leverera överlägsen acceleration för snabbare responstid och bättre manövrerbarhet, berättar Mats Hallgren, Area Sales Manager på Allison Transmission Nordics.

35 procent snabbare acceleration

Tack vare något som Allison kallar Continuous Power Technology™ kan Allisons helautomatiska växellådor ge mer kraft till hjulen än andra transmissionstekniker, med upp till 35 procent snabbare acceleration och bättre manövrerbarhet.

– Det är lätt att glömma bort den stora påverkan som växellådan faktiskt har på körningen av en bil. Men i situationer där liv står på spel är det av största vikt att man rustar sina räddningstjänstbilar med komponenter som stärker tillförlitligheten för att fordonet ska rulla som det ska. Våra helautomatiska växellådor är designade med fokus på hög tålighet och kräver minimalt underhåll, just för att de ska prestera på topp även i de svåraste situationerna, säger Mats Hallgren och avslutar:

– Brand & Räddning har vuxit till en av Sveriges största mässor i sin nisch, med såväl personer inom räddningstjänsten som militär, tillverkare och beslutsfattare som kommer för att se det senaste som hänt i branschen. Vi ser fram emot att få ta del av spännande diskussioner och visa upp vad vi kan erbjuda.

Brand & Räddning 2023 öppnar klockan 10.00 den 24 maj och avslutas igen klockan 12.00 den 25 maj. Allison Transmission hittar du på uteplats U17.