Nyheter

Bergendahls El i nytt samarbete med BatteryLoop

Ett uttjänt elfordonsbatteri har fortfarande kvar runt 70–80 procent av sin kapacitet. Genom att återanvändas i energilager kan de snabbt ge kunder såväl ekonomiska som miljömässiga fördelar – och dessutom underlätta omställningen mot ett elektrifierat samhälle.

Det finns ett världsomspännande system för återvinning av uttjänta elfordonsbatterier, och det finns även spännande sätt till återanvändning. Batterierna har nämligen runt 70 procent av sin kapacitet kvar och kan, tack vare BatteryLoop, ges ett andra liv genom att återanvändas i effektiva energilager.

– Med den här lösningen kan vi erbjuda våra kunder en helt ny typ av energieffektivisering, säger Martin Andreasson, kundansvarig för BatteryLoop hos Bergendahls El.

– Samhället elektrifieras alltmer och BatteryLoops teknik hjälper till att lagra energin till när den som mest behövs. Dessutom hanterar tekniken effektproblem, toppar och jämnar ut spänningar – och det gynnar både enskilda kunder och samhället. Samtidigt förlänger de livet på batterierna, vilket bidrar till det cirkulära tänk som är ett måste i den pågående omställningen, säger Rasmus Bergström, VD BatteryLoop.

Potentialen med energilager är enorm. Hos nuvarande kund i Göteborgsområdet har BatteryLoops energilager sänkt fastighetens högsta effektuttag med 35%.

Att tänka nytt och gå i bräschen för en förändrad elbransch är centralt för Bergendahls El och samarbetet med BatteryLoop är ett tydligt exempel på det. Intresset från kundsidan är dessutom stort.

– Alla vill spara energi och sänka kostnader. Det här erbjudandet levererar verkligen på det, men har också en stor samhällelig nytta, säger Martin Andreasson.

I en tid när tal om energikris, effektbrist och skenande kostnader fyller löpsedlarna ser Martin Andreasson samarbetet med BatteryLoop som en välkommen motvikt:

– Vi har alla möjligheter att skapa en ljus framtid. Att erbjuda våra kunder en genväg dit är otroligt uppskattat och helt i linje med vad Bergendahls El står för.

Rasmus menar att samarbeten är nyckeln till framgång:

– Att kroka arm med partners som, precis som vi, ligger i framkant är viktigt för oss.