Nyheter

Cognizant och Google Cloud i AI-samarbete

 IT-konsultjätten Cognizant och Google Cloud utökar sitt partnerskap kring artificiell intelligens (AI). Via partnerskapet ska företagen hjälpa kunder att skapa, migrera och modernisera sina AI-resor oavsett hur långt de har kommit.

– Jag är extremt glad över de senaste genombrotten inom generativ AI, vilka kan hjälpa oss att utveckla våra kunders verksamheter samtidigt som de ökar sin produktivitet”, säger Ravi Kumar, CEO på Cognizant. ”Genom att utöka vårt partnerskap med Google Cloud kommer Cognizant att spela en avgörande roll för att stödja övergången till ansvarsfull AI-användning globalt.

– Generativ AI har potential att effektivisera hur vi arbetar, att skapa nya konsumentupplevelser och att hjälpa människor att bli bättre på att utnyttja data, säger Thomas Kurian, VD på Google Cloud. Vårt partnerskap med Cognizant kommer att påskynda användning av generativ AI med fler kvalificerade AI-experter, nya lösningar fokuserade på att skapa affärsvärde och djup erfarenhet av att tillämpa Google Cloud-teknik i branscher som finans, hälsovård och biovetenskap samt detaljhandel.

Cognizant kommer att investera i ett utökat produktutbud, tillhandahålla utbildningsresurser för Google Cloud och lansera innovationshubbar i viktiga teknologicentra över hela världen för att driva innovation och ansvarsfull användning av AI.

Cognizant bygger vidare på sina befintliga lösningar för data modernization och dataanalys på Google Cloud. De första lösningarna som kommer att erbjudas kommer att vara för bank, försäkring, life science och detaljhandel.

Cognizants lösningssviter kommer att använda Google Clouds nya svit av generativa AI-produkter, inklusive stora språkmodeller (LLM) och Gen App Builder. Gen App Builder utnyttjar Google Clouds generativa AI för att sänka effektivisera Conversational AI och Enterprise Search. Google Cloud erbjuder också direkt API-åtkomst (Application Programming Interface) till de underliggande språkmodellera via generativt AI-stöd i Vertex AI.

– Organisationer möts av många utmaningar under sina AI-initiativ, och med tillkomsten av generativ AI har det blivit ännu mer komplext, säger Jennifer Hamel, forskningschef på IDC. Att samarbeta med pålitliga leverantörer av professionella tjänster och tekniska lösningar kommer att vara avgörande för att hantera utmaningarna och samtidigt påskynda AI-innovation och implementering i stor skala.

Cognizants investeringar i generativ AI inkluderar lanseringen av Cognizant Google Cloud AI University, ett nytt program som kommer att utbilda 25 000 medarbetare och kunder i Google Cloud AI-teknik. Universitetet kommer att erbjuda en mängd olika kurser, inklusive introduktionskurser, avancerade kurser och specifika AI-användningsfall.

Cognizant kommer också att öppna Google Cloud AI-baserade innovationsnav i Bangalore, London och San Francisco. Dessa nav kommer att koppla samman Cognizant-experter, Google Cloud-experter, kunder och universitetsstudenter för samarbete kring ansvarsfulla AI-projekt och lösningar.

Foto: Tung Nguyen