Nyheter

Pronomic förvärvar franska Ingenitec

Ingenitecs erfarenhet och anseende på den fra6nska marknaden möjliggör för Pronomic att introducera hela lösningsportföljen till franska marknaden. Detta passar perfekt för Pronomic’s långsiktiga strategi att göra hela sin portfölj mer tillgänglig både i och utanför Europa. Uppköpsprocessen och implementeringen av Ingenitec sköts av Pronomic SAS, Pronomic’s franska säljbolag under ledning av Pierre Ellow.

Pronomic (www.pronomic.com), den ledande leverantören av säkra och hållbara industriella lyftlösningar, meddelade idag att de har slutfört förvärvet av den franska tillverkaren och integratören av materialhanteringstjänster, Ingenitec (www.ingenitec.com).

Genom att de nu ökar sin närvaro i Frankrike, en av de mest välutvecklade marknaderna i materialhanteringsbranschen, stärker det här draget Pronomics position i hela Europa. Ingenitec har varit en pålitlig partner till Pronomic i många år, och förvärvet förser nu franska kunder med ett mycket kompetent och kunnigt team som kommer att säkerställa att Pronomics erbjudande är tillgängligt och stöds fullt ut i hela landet.

– Det är oerhört spännande att formellt kunna välkomna våra kollegor på Ingenitec till Pronomic-teamet. Vi ser detta som en perfekt matchning som kommer att hjälpa oss att verka sömlöst på den franska marknaden och skapa nya tillväxtmöjligheter, säger Joakim Stannow, Vd på Pronomic AB.

Ingenitec har 40 anställda som redan arbetar aktivt med Pronomics produktportfölj, så de har goda förutsättningar att ge personligt stöd och underhåll till kunderna. De medför också nya perspektiv, lokal kunskap och expertis som kompletterar Pronomics nuvarande team i Frankrike, samtidigt som synergierna mellan de två företagen är uppenbara i ett gemensamt engagemang för hållbara lösningar och säkra arbetsmetoder.

– Pronomic tillverkar högkvalitativ utrustning och har varit en uppskattad partner till Ingenitec i många år. Vår relation har alltid präglats av ömsesidigt förtroende och med denna solida bas ser vi stora möjligheter att utvecklas tillsammans med målet att bli den ledande aktören inom lyft- och materialhantering i Frankrike, säger Jean-Charles Doublet, Vd på Ingenitec.

Ingenitec finns i Montbrison, 100 km väster om Lyon i Frankrike. Företaget bildades 2003 och är idag en väletablerad tillverkare och integratör av lyftutrustning och materialhanteringslösningar. Ingenitecs kunder finns inom ett brett spektrum av industrisegment inklusive tillverkning, logistik och transport, såväl som kemi-, läkemedels- och livsmedelstillverkare.

Pronomics tillväxtstrategi är att tydligt positionera företaget som en av världens ledande leverantörer av materialhanterings- och lyftlösningar, expandera sin verksamhet utanför huvudkontoret i Sverige för att tillhandahålla lokal expertis, underhåll och support till sina kunder var de än är baserade.

Pronomic är ett dotterbolag till Amplex AB, en privatägd svensk koncern som förvärvar, äger och utvecklar teknikföretag i utvalda nischer.

– Förvärvet av Ingenitec stärker avsevärt Amplex och Pronomics befintliga verksamhet inom lyft- och materialhantering. Vi kommer att bli större på den franska marknaden, stärka vår lokala närvaro och få ökad kompetens och kapacitet att erbjuda våra franska kunder specialdesignade och värdeskapande lösningar, säger Henrik Johansson, chef för affärsområdet Industri inom Amplex-koncernen.