Nyheter

Resandet fortsätter att stiga – FlixBus ökar turtätheten

Bussresandet fortsätter att öka i Sverige och inför Kristi himmelsfärd kan FlixBus konstatera en ökning i antalet resenärer jämfört med i fjol. Störst ökning får Oslo. Här har antalet resenärer tredubblats. Till Köpenhamn har bokningarna dubblerats.

FlixBus har därmed ökat turtätheten på samtliga avgångar i hela nätverket.

– Vi har sett en kraftig ökning i biljettförsäljningen under hela våren och Kristi himmelsfärd kommer bli en reseintensivhelg för oss i expressbussbranschen, säger Kajsa Ekelund, kommunikationsansvarig på FlixBus. Vi matchar efterfrågan på biljetter med extrainsatta avgångar men vi uppmanar resenärer att boka i tid för att få bästa pris och bli garanterad en plats.

Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Jönköping och Köpenhamn är de destinationer som lockar mest. De två största resdagarna blir torsdag den 18 maj med hemresa söndag den 21 maj.

Ny linje

FlixBus har även en ny linje i sitt nätverk, linje 610. Linjen utgår från Sandviken vidare till Gävle, Uppsala, Arlanda flygplats, Stockholm Cityterminal och slutligen Nynäshamns färjeterminal. Linjen passar avgång- och ankomsttid med färjan till Gotland vilket innebär att även stockholmarna och gotlänningarna har fått en ny direktförbindelse.