Nyheter

Ny kommunikationschef för Ramirent

Catharina Jevrell är ny marknads- och kommunikationschef för maskinuthyrningsföretaget Ramirent i Sverige. Med sin långa erfarenhet inom PR och varumärkeskommunikation, bland annat från storbolag som Skanska och P&G, ser hon stora möjligheter för Ramirent att fortsätta utveckla sitt starka varumärke inom byggbranschen.

– Ramirent har en hög varumärkeskännedom och en tydlig identitet. Det ska bli spännande att fortsätta utveckla det till ett ännu starkare varumärke. Det är roligt att se att våra kunder är nöjda och att vårt NPS (Net Promoter Score) redan ligger mycket högt. Med nöjda kunder, har vi stora möjligheter att påverka hela byggbranschen, inte minst inom miljö, säkerhet och jämställdhet, som vi brinner extra för, säger Catharina Jevrell.

Catharina har en lång erfarenhet inom marknads- och kommunikationsfrågor, varumärkesvård och opinionsbildning. Hon har bland annat jobbat som vd för PR-byråer, varit Media Relations Manager för Skanska AB och External Relations Manager för P&G och för Hyper Island i Singapore. Efter sju år i Asien kommer hon närmast från Novare Leadership Academy och IVA.

Vad fick dig att tacka ja till tjänsten som marknads- och kommunikationschef på Ramirent?

– Jag tycker det är spännande att vara tillbaka i branschen och jag känner till Ramirent sedan tidigare och uppskattar verkligen Ramirents hållbara affärsidé. Vi jobbar med maskinuthyrning och att dela maskiner är hållbart både för miljön och plånboken. I vår bransch finns också stor utvecklingspotential. Vi står alla inför spännande utmaningar inom effektivisering, digitalisering, säkerhet och hållbarhet. Och som grädde på moset så är kollegorna, kunniga, proffsiga och supertrevliga, säger Catharina Jevrell.

Trots tuffa tider och ökad konkurrens inom byggsektorn, ser Catharina positivt på framtiden och på att Ramirents affärsidé med att dela maskiner kan få ett uppsving i tuffare tider, när fler ser det kostnadseffektiva i att hyra i stället för att köpa maskiner.

– Catharinas känsla för vår affär och att hon även ser fördelarna med att lyfta vår lokala förankring, är viktigt. Dessutom brinner hon för såväl digital utveckling som marknadsföring och kommunikation, vilket är avgörande för vår och branschens framtid, säger Johan Färm, vd Ramirent Sverige.

Catharina är inhyrd konsult från eget bolag och sitter på Ramirents kontor i Solna, Stockholm.