Nyheter

Nästa steg för en helt ny generations distansmöten

Framery har lanserat Framery Contact – en revolutionerande mötespod som ger distansmöten en upplevelse av att mötas fysiskt. Mötespodden kombinerar en visuellt och akustiskt isolerad interiör med en verklighetstrogen projektion, som gör att hjärnan kan se andra virtuella mötesdeltagare som i 3D. Framery Contact är den första i sitt slag och representerar framtidens arbete, där deltagare får en känsla av att interagera i ett fysiskt möte och samtidigt få de praktiska fördelarna med distansarbete.

Efter pandemin har 80–98 procent av alla mötena minst en onlinedeltagare. Att interagera virtuellt har aldrig varit vanligare. Många videokonferensverktyg är bra och praktiska, men har också flera utmaningar och begränsningar. Den största utmaningen är bristen på fysisk interaktion, som är den mest värdefulla formen av kommunikation. I traditionella videosamtal kommer många icke-verbala signaler, som ögonkontakt, att möta blickar och kroppsspråk, inte fram. Det begränsar interaktionen, den sociala dynamiken och även förmågan att generera idéer.

Framery Contact använder en kombination av avancerad och analog teknik för att efterlikna den fysiska mötesupplevelsen. Projektioner registreras rakt upp och ner samt sänds med högsta möjliga kvalitet, medan strategiskt placerade speglar fångar och visar direkt ögonkontakt. Detta säkerställer en hög grad av social närvaro och förhindrar negativa effekter orsakade av datorgenererade bilder. Ljudet spelas in med en kardioidmikrofon med hög kvalitet och spelas upp via en aktiv ljudmonitor som exakt matchar spridningsmönstret och frekvensomfånget hos mänskliga talare. LED-lampor är optimerade för att belysa användarna utan att blända dem. Den visuella och akustiska isoleringen som podden har hjälper också till att främja rumslig närvaro och närhet.

Genom att föra videokonferenser på distans närmare fysiska möten kan företag också minska onödigt dyra och miljömässigt negativa resor. En enkel flygning tur och retur mellan London och New York släpper ut 1,7 ton koldioxid. Vilket kan jämföras med kombinationen av tillverkningen, användningen under fem år och återvinningen av en Framery Contact pod, som resulterar i enbart 1,4 ton.

Framery Contact är nu tillgängligt för pilotkunder. En bredare kommersiell tillgänglighet kommer att sättas efter pilotfasen. Det finns demopoddar i Framerys showroom i Chicago och på Framerys huvudkontor i Tammerfors, Finland. Kunder, media och andra intresserade kan boka en produktdemonstration eller anmäla intresse via [email protected].

Läs mer på:

https://www.frameryacoustics.com/contact