Nyheter

Combitech skriver nytt ramavtal för centralt systemstöd till den svenska armén

Idag tecknades ett nytt tioårigt ramavtal, mellan Försvarets materielverk och Saab gällande centralt systemstöd för den svenska arméns taktiska ledningsstödsystem, LSS Mark. Uppdraget kommer huvudsakligen att utföras av Combitech, som är ett dotterbolag till Saab.  

Avtalet, som har ett totalt värde på cirka 1,2 miljarder SEK under tioårsperioden, omfattar tjänster och teknisk support för den svenska arméns digitala infrastruktur för ledningsstöd. En betydande del av arbetet kommer att styras, ledas och levereras från flera olika platser i Sverige av Combitech.

– Att vara en del av den svenska arméns digitala transformationsresa är ett stort privilegium och ansvar. Vår del av leveransen till LSS Mark kommer att fortsätta stärka den svenska arméns ledningsförmåga under många år framöver, säger Mikael Krusenberg, chef för Combitechs division Security solutions.

Ledningsstödsystem Mark, LSS Mark, är det sammantagna system av system som möjliggör att krigsförbanden, inom alla stridskrafters rörliga markförband, kan ledas i fält från divisionschef till soldat. Det centrala systemstödet kommer att stärka konfigurationen av data, dokumentation, underhåll, leveranser, garantier och andra tjänster.

– Att jobba på Combitech innebär att man är med och utvecklar Sveriges motståndskraft. Detta avtal är ett bra exempel på det. Jag är stolt över att se vilken skillnad vi gör genom att bidra till ett smartare och mer motståndskraftigt samhälle, och jag är angelägen om att få med ännu fler medarbetare i det arbetet, säger Jessica Öberg, VD.

På bilden: Mikael Krusenberg, chef förSecurity solutions, Combitech