Nyheter

Hur förändrar 5G, som en digital infrastruktur, Online Gaming?

År 2025 sägs det att den femte generationens telekommunikation, eller med andra ord 5G-nätet kommer vara helt klart. Och som med 4G-nätet så kommer det här vara något som kommer glädje alla från landsbygden till storstäderna. Detta eftersom mer än 90% av Sveriges yta kommer täckas upp av detta och det kommer nå ut till 99% av Sveriges befolkning. Men hur förändrar då 5G-nätet, som en digital infrastruktur, just Online Gaming?

Vi tänkte att här nedan så ska vi informera lite om vad detta kan komma att betyda, vad som kan komma att förändras med 5G, framförallt för alla entusiastiska spelare ute i vår oändliga visuella värld.

Oavsett vad för typ av Online Gaming man föredrar så det kommer bli avsevärt stor skillnad då 5G nått ut helt. Det blir betydligt bättre kvalitet, ännu raskare snabbhet och härligare smidighet. Med andra ord så kommer helhetskänslan bli avsevärt mycket påtaglig och mäktigare.

Allt ifrån glittrande online Casinon och fartfyllda äventyrsspel till lekfull e-sport och spännande betting, som till exempel med Odds Eurovision under europas största musikfest..

Snabbare än blixten

Ja, precis så kommer det uttryckligen minst sagt att se ut och bli, nedladdningar, överföringar och kommandon kommer kunna utföras snabbare än blixten, eller rättare sagt ännu snabbare än vad vi mänskliga varelser någonsin kan uppfatta eller kunna se.

Jämfört med trogna 4G så ska nya heta 5G ge upp till 10 gånger snabbare nedladdningar.

Framförallt svarstider kommer man märka av rejäl utveckling på, detta är och blir mer och mer mycket betydelsefullt i spel där det ska gå undan och med hög action nivå, där varenda liten tusentals sekund anses vara till största relevans.

Mindre utrustning

Cloud Gaming som är det senaste modet i nät och datorspelens värld, när intresset som hela tiden stiger och ökar på ännu mer så blir hårdvaran rent underordnad, vilket då betyder att det blir endast effektiv anslutning som högst värderas. Med 5G kommer vi att klara oss galant med bara en simpel dator, en enkel surfplatta, eller till och med bara med vår mobiltelefon. Spelen i sig och all deras plats som krävs för dess data kommer att flyttas till – the Cloud så kallade “Molnet”. Som tidigare nämt det revolutionerande lagrings sättet bland annat spel, Cloud Gaming. En av de första med att komma med dessa fantastiska moln är bland andra Microsoft.

Få nackdelar

Det ser svårt ut att hitta några riktiga nackdelar med 5G, finns det ens? Med allt va 5G utlovar så är det bara förbättringar på allt som vi nu är vana vid genom 4G. Förändringar kan ibland bli till det sämre såklart, men det är verkligen tvivelaktigt att så skulle vara fallet med steget från 4G till 5G.

Ska vi börja rota ordentligt efter någon negativ del i uppgraderingen som är påväg att ske, så skulle det väl i så fall kunna handla om att det kan vara lite krångligt att genomföra och få upp vissa antenner, då det krävs mer sändare för att belägga samma area som fortfarande aktuella 4G. Knölig teräng och historiska områden gör det svårare för en del distrubutörer att hitta bra platser för placering av master etc.

En annan liten såkallad nackdel kan vara batteritiderna på dina bärbara enheter. Dock använder 5G lägre energi än 4G med orsaken till att det hastigt kan byta till mindre energikonsumtion då cellformiga radiogrupper intenyttjas. Med också en lägre påfrestning av nätverken kommer kostnaderna för dataförbrukning även att minskas till skillnad från 4G.

Kort sagt

Eftersom 5G som tidigare nämts, kommer att ge bättre känsla, snyggare scener, kvickare svarstider och en betydligt vassare spelupplevelse överlag, så kommer man med största sannorlikhet behöva ladda just batteriet lite oftare. Men och andra sidan kan man då istället njuta och glädjas ännu mera och i stort sett vart man än befinner sig, utav vår magiska virtuella värld.