Nyheter

Flix fortsätter sin starka tillväxtresa

I år lanseras FlixBus i Chile och nästa år Indien. Med en bussmarknad större än Europa, Turkiet och Nordamerika tillsammans så ser Flix en fantastisk potential i landet. Målet är att erbjuda invånarna prisvärda, hållbara, bekväma och säkra bussresor.

– Det är fantastiskt att få meddela att Indien blir vår nästa marknad och det 42:a landet i ordningen. Vårt mål är att erbjuda hållbara och prisvärda resor för alla och vi ser att det finns en efterfrågan på just detta i Indien, säger André Schwämmlein, medgrundare och VD på Flix. Vi är övertygade om att vår unika affärsmodell kommer att bli ett vinnande koncept även i Indien. Vårt starka fokus på standardisering och säkerhet kommer att bygga det mest konkurrenskraftiga bussnätet i landet. Vi är villiga att investera rejält på den lokala marknaden där vi siktar på att bli marknadsledande.

Flix, har redan inlett processen att bilda ett lokalt team i Indien. Bolaget har utsett Surya Khurana till landets VD. Med stor erfarenhet av mobilitetsbranschen kommer han och hans team att leta efter drivna medarbetare och lokala busspartners. I och med lanseringen så kommer Flix att bidra till den ekonomiska tillväxten i landet i form av nya arbetstillfällen, ökad turism och skatteintäkter.

Samma standard jorden runt

Flix garanterar samma servicekvalitet som på bolagets övriga 40 marknader. Samtliga bussar erbjuder gratis Wi-Fi, bekväma säten med gott om benutrymme, luftkonditionering, eluttag och övergripande renlighet och säkerhet. I de flesta länder erbjuder FlixBus även ett platsreservationssystem, som planeras att lanseras på alla FlixBus-marknader. Flix har även satt upp ett mål om att bli helt koldioxidneutrala.

Flix är verksamt i 40 länder, med mer än 5500 destinationer globalt och sysselsätter mer än 5000 personer med över 90 nationaliteter. 2022 har varit det mest framgångsrika året i Flix historia. Med en global omsättning på mer än 1,5 miljarder EUR och en positiv EBITDA använde 60 miljoner passagerare Flix-tjänster med FlixBus, FlixTrain, Greyhound (Nordamerika ) och Kamil Koç (Turkiet). Sedan företaget grundades 2013 har Flix transporterat närmare 300 miljoner resenärer världen över. ***