Nyheter

Charge Amps utser ny styrelseordförande

Charge Amps tillsatte vid sin årsstämma 25/5 fyra nya styrelseledamöter: Peter Gille, Johannes Boson, Johan Qviberg och Andrea Gisle Joosen. Andrea Gisle Joosen har utsetts till ny styrelseordförande och tar över efter Anders Dahl. Fredrik Lundberg och Boel Rydenå Swartling har valts om, medan Mona Abbasi, Britt Hansson och Anders Dahl har valt att lämna styrelsen.

De nya ledamöterna tillför ytterligare kompetens till Charge Amps fortsatta tillväxt.

– Anders Dahl, Mona Abbasi och Britt Hansson har gjort betydande insatser för Charge Amps framgång som vi är väldigt tacksamma för. Vi är också glada att välkomna Peter Gille, Johannes Boson, Johan Qviberg och Andrea Gisle Joosen till styrelsen som alla tillför värdefull kompetens och erfarenhet till Charge Amps fortsatta tillväxtresa, säger Olle Tholander, VD för Charge Amps.

– Charge Amps framgångar bygger på att vi från början har haft ett team av människor som brinner för en bättre och mer hållbar framtid. Det har varit en stor ära för mig att få bidra i det arbetet som styrelseordförande. Det känns tryggt att nu överlämna den rollen till Andrea Gisle Joosen, vars kompetens och erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för bolaget. Tillsammans med de befintliga och nya styrelseledamöterna fortsätter Charge Amps snabbväxande och kundfokuserade arbete, säger Anders Dahl, avgående styrelseordförande för Charge Amps.

– Jag är hedrad att ha fått förtroendet som ny styrelseordförande för Charge Amps. Bolagets snabba tillväxt och marknadsexpansion är resultatet av ett innovativt kunderbjudande som fortsätter att utvecklas. Med samhällets ökade fokus på att minska utsläppen och bekämpa klimatförändringarna är Charge Amps unikt positionerade för att bidra till ett hållbart samhälle genom innovativa laddningslösningar. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med Olle, styrelsen och resten av teamet driva företagets fortsatta tillväxt, säger Andrea Gisle Joosen, tillträdande styrelseordförande för Charge Amps.

Om de nya styrelseledamöterna:

Andrea Gisle Joosen:

Andrea arbetar heltid med styrelseuppdrag för flera börsnoterade och onoterade bolag i Sverige och Storbritannien. Hon har lång erfarenhet inom konsumentfokuserade branscher och hon började sin karriär på Mars och Procter & Gamble. Hon har tidigare haft ledande befattningar inom marketing och försäljning och har även jobbat som VD på ett flertal bolag, senast på Boxer AB. Andrea var styrelseordförande för Acast när bolaget noterades på Nasdaq Stockholm First North. För närvarande är Andrea styrelseordförande för Bilprovningen och sitter i styrelsen för Stadium, 888 Holding och Logent. Andrea är civilekonom och har en masterexamen i internationell marknadsföring från Copenhagen Business School (CBS), med ytterligare studier vid IMD och Harvard Business School.

Peter Gille:

Peter är General Manager för Nordeuropa på Dedalus, en ledande internationell koncern inom hälso- och sjukvårdsprogramvara. Han har haft flera ledande befattningar på snabbväxande IT-företag, bland annat på det snabbväxande Oracle. Peter har en kandidatexamen i datavetenskap från Uppsala universitet och två MBA-examina från Paris och Edinburghs universitet.

Johan Qviberg:

Johan är ängelinvesterare, styrelseledamot för Ework Group och Compodium International samt styrelseordförande för Quinary Investment. Han har studerat vid Handelshögskolan i Stockholm.

Johannes Boson:

Johannes är VD för Svea Solar i Sverige, ett företag inom digital energi och installation. Han har tidigare erfarenhet som försäljningschef för telekomföretaget Three, VD för energiföretaget Telge Energi och rådgivare till M&A-teamet på Deloitte. Johannes har en masterexamen i industriell ekonomi och management från Lunds universitet