Nyheter

Sensative välkomnar Torbjörn Smith och Bengt Lundgren som nya styrelsemedlemmar

Sensative AB, en innovativ pionjär och ledande leverantör av IoT-lösningar för smarta fastigheter och städer, är stolta över att meddela att Torbjörn Smith och Bengt Lundgren har utsetts till nya styrelseledamöter. Beslutet fattades på den senaste årsstämman den 16 maj 2023.

Torbjörn Smith, mångårig aktieägare i Sensative AB och en erfaren ledare med omfattande internationell erfarenhet inom Telecom och IT sektorn, har valts till ny styrelseordförande. Torbjörn har lång styrelseerfarenhet från större etablerade bolag samt ett antal nystartade företag och scale-ups, både i Sverige och Nya Zeeland.

Bengt Lundgren, som nyligen blivit aktieägare i Sensative och känd för att ha byggt upp flera framgångsrika IT-företag som Retea, Cygate och Conscia, har utsetts till ny styrelseledamot. En skicklig entreprenör och investerare med djup förståelse för de utmaningar och möjligheter som startup-företag står inför. Bengt har tillbringat de senaste åren som professionell styrelseledamot.

Vid samma årsstämma omvaldes Johan Frilund, VD, och Mats Pettersson, medgrundare, och CTO/CPO, till styrelseledamöter. Einar Lindquist, tidigare styrelseordförande som avböjt omval, berömdes för hans engagemang och bidrag till styrelsen.

– Vi är glada över att välkomna Torbjörn och Bengt till styrelsen. Deras omfattande erfarenhet och ledarskap kommer utan tvekan att ha stor betydelse för Sensative ABs framtid, säger Johan Frilund, VD Sensative AB.

Sensative AB ligger i framkant av den snabbt växande IoT-marknaden, med innovativ teknik och ett starkt fokus på att leverera kundnytta. Med sitt dedikerade team på 30 specialister inom IoT-teknik, trådlös kommunikation, mjukvaruutveckling och användarupplevelse är det väl positionerat för att dra nytta av de möjligheter som marknaden för smarta byggnader och städer erbjuder.