Nyheter

Volkswagen väljer Goodyear till ID. Buzz

Goodyear är glada över att presentera att den efterlängtade Volkswagen ID. Buzz och transportversionen ID.Buzz Cargo kommer utrustas med Goodyear-däck som originalutrustning på hela sortimentet.

ID. Buzz tar tillbaka den klassiska formen och stilen från Volkswagens campingbil och moderniserar samtidigt det ikoniska fordonet med en helelektrisk drivlina som förväntas ha en räckvidd på 402 km från batteripaketet på 77 kWh. Goodyears däcksortiment har bidragit till de imponerande siffrorna. Däcken minimerar rullmotståndet utan att uppoffra prestandan.

Goodyear kommer tillhandahålla sommardäck och europeiska dubbfria vinterdäck som originalutrustning till ID. Buzz-fordonen: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 och UltraGrip Performance+.

Eagle F1 Asymmetric 5 har valts på grund utav sin väghållning på torrt och vått väglag. De har utformats för att ge överlägsen komfort och finns i dimensionen 18 tum. Däcket är en beprövad testvinnare som bjuder på imponerande egenskaper i våta förhållanden och i effektivitet. Eftersom ID. Buzz är ett elektriskt fordon behöver det ett däck som kan hantera en elektrisk drivlina samtidigt som det förblir bekvämt och tyst.

Det dubbfria europeiska vinterdäcket Goodyear UltraGrip Performance+ har utformats för att ge optimal prestanda på europeiska vintervägar. Däcket finns tillgängligt i 18 och 20 tum, och ger enastående bromssträcka på snö, optimerat slitage på däcket och lägre risk för vattenplaning.

Hans Vrijsen, Managing Director Consumer OE, Goodyear EMEA:

– Vi är stolta över att Volkswagen har valt oss som däckleverantör för ID. Buzz. Eftersom det är en elbil har vi fokuserat mer på att minimera rullmotståndet, och då elektrifiering är en ledande komponent i Goodyears strategi har vi ett brett sortiment med däck som bemöter elbilarnas krav och prestanda.

Tillgängliga däckdimensioner:

Eagle F1 Asymmetric 5

235/60R18

255/55R18

UltraGrip Performance+

235/60R18

255/55R18

235/50R20

265/45R20