Nyheter

Dell och NVIDIA gör det enklare att bygga generativa AI-modeller

Dell och NVIDIA lanserar nu det gemensamma AI-initiativet Project Helix. Målet är att göra det enklare för företag att skapa och använda generativa AI-modeller för att snabbt och säkert erbjuda allt från bättre kundservice till omvärldsbevakning.

– Med Project Helix kan företag skapa specialbyggda AI-modeller och snabbare och säkrare få ut värde av de enorma mängder data som man samlar in men inte använder, säger Jeff Clarke, vice ordförande och co-COO på Dell Technologies.

Med Project Helix erbjuds en rad olika fullstacklösningar, teknisk expertis och förkonstruerade verktyg utifrån Dell och NVIDIAs infrastruktur och programvaror. Det innebär att företag får en komplett lösning för att använda egna data och enkelt kan distribuera generativ AI på ett ansvarsfullt och korrekt sätt.

– Vi befinner oss i ett historiskt ögonblick, där framsteg inom generativ AI sker samtidigt som efterfrågan på området ökar från företag, säger Jensen Huang, grundare och VD, NVIDIA. Tillsammans med Dell Technologies har vi skapat en extremt skalbar och effektiv infrastruktur som gör det möjligt för företag att skala sin verksamhet genom att använda egna data för att bygga och driva generativa AI-applikationer.

Project Helix kommer att stödja hela den generativa AI-livscykeln – från infrastrukturförsörjning, modellering, utbildning, applikationsutveckling och implementering, till implementering av slutledning och effektivisering av resultat.

– Många företag vill snabbt komma i gång och utforska de möjligheter som generativa AI-verktyg skapar, men är samtidigt osäkra på hur de ska göra för att komma i gång, säger Bob O’Donnell, VD och chefsanalytiker på TECHnalysis Research. Genom att erbjuda en komplett hårdvaru- och mjukvarulösning från pålitliga avsändare kan Dell Technologies och NVIDIA ge företag ett försprång när det gäller att bygga AI-modeller som kan dra nytta av det egna företagets unika tillgångar och skapa kraftfulla, skräddarsydda verktyg.

Project Helix inkluderar också NVIDIA AI Enterprise-programvara som tillhandahåller verktyg genom hela AI-livscykeln. NVIDIA AI Enterprise inkluderar blanda annat mer än 100 ramverk, modeller och utvecklingsverktyg, däribland NVIDIA NeMo™-ramverket för stora språkmodeller och NeMo Guardrails-programvara för att bygga generativa AI-chatbotar.

Foto:Vicki Hamilton